Area start met nieuwe container

Area gaat in de maanden oktober, november en december de manier waarop het huishoudelijk afval in de gemeente Emmen wordt ingezameld veranderen. De gemeente Emmen wil een schone en duurzame gemeente worden en de kosten van de inzameling van afval zo laag mogelijk houden. Op dit moment wordt ongeveer de helft van het huishoudelijk afval gescheiden. De gemeente wil nu ook die andere helft gaan recyclen.

In de komende maanden krijgen de huishoudens in de gemeente Emmen een  nieuwe grijze container met chip en lichtgrijze deksel voor restafval. De huidige grijze container krijgt een PMD-sticker. Vanaf dat moment is deze container te gebruiken voor de inzameling van Plastic, Metalen verpakkingen en Drankenkartons. De inzameling van PMD met de oranje plastic zakken gaat stoppen. Voorlopig stelt de gemeente nog wel plastic zakken beschikbaar. De PMD container wordt echter één keer per maand leeg gegooid. De Restafval en GFT worden, net zoals nu, om de week leeg gehaald.

De chip, die in de nieuwe grijze container zit, koppelt de container aan uw adres. Door de koppeling heeft elk adres één container en kan Area de inzamelroutes verbeteren.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!