zondag 25 september 2022

Area start met nieuwe container

- Lees verder na de advertentie -

Area gaat in de maanden oktober, november en december de manier waarop het huishoudelijk afval in de gemeente Emmen wordt ingezameld veranderen. De gemeente Emmen wil een schone en duurzame gemeente worden en de kosten van de inzameling van afval zo laag mogelijk houden. Op dit moment wordt ongeveer de helft van het huishoudelijk afval gescheiden. De gemeente wil nu ook die andere helft gaan recyclen.

In de komende maanden krijgen de huishoudens in de gemeente Emmen een  nieuwe grijze container met chip en lichtgrijze deksel voor restafval. De huidige grijze container krijgt een PMD-sticker. Vanaf dat moment is deze container te gebruiken voor de inzameling van Plastic, Metalen verpakkingen en Drankenkartons. De inzameling van PMD met de oranje plastic zakken gaat stoppen. Voorlopig stelt de gemeente nog wel plastic zakken beschikbaar. De PMD container wordt echter één keer per maand leeg gegooid. De Restafval en GFT worden, net zoals nu, om de week leeg gehaald.

- Lees verder na de advertentie -

De chip, die in de nieuwe grijze container zit, koppelt de container aan uw adres. Door de koppeling heeft elk adres één container en kan Area de inzamelroutes verbeteren.

Jordy
Jordy
Jordy is nieuwsredacteur bij Emmen24 Media. Naast de werkzaamheden als redacteur is Jordy ook verantwoordelijk voor de website.

Meer nieuws

8 REACTIES

  1. Haal je in je eentje de chip er uit heb je een probleem, haalt iedereen de chip er uit heeft de gemeente een probleem en alles was zoals het was, succes met de volgende geldklopperij.

  2. Ja ja inzamelroutes verbeten… ik geloof al jaaaaaaren niet meer in sprookjes gaat puur om het betalen per kg afval per huishouden!!
    Toon dan ook gerrit van dam als gemeente eens lef en zeg dat dan ook gewoon! Zijn mi stelletje boeven!!!

  3. Iedereen gooit nu netjes zijn rommel in de container. Als er met die chip gewogen gaat worden verschijnen er in sloten en bosjes weer dumpplekken van restafval.

  4. En de volgende stap is dat men precies kan wegen hoeveel afval per huis wordt wegegooid en daaraan een rekening vast aan kunnen stellen.

Reacties zijn gesloten.

Blijf verbonden

21,200FansLike
1,347VolgersVolg
906VolgersVolg
48AbonneesAbonneer
Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!