- Lees verder na de advertentie -
Home Nieuws Carnaval website kijkt terug op succesvol carnaval

Carnaval website kijkt terug op succesvol carnaval

- Lees verder na de advertentie -

De website CarnavalEmmen.nu kijkt terug op een succesvol carnaval. Afgelopen dagen stonden de dorpen Emmer-Compascuum, Zwartemeer, Weiteveen, Barger-Oosterveld en Barger-Compascuum in het teken van carnaval. Alle optochten werden door duizenden liefhebbers van alle pracht en praal. Het publiek genoot van vele prachtige wagens en loopgroepen.

De Gemeente Emmen heeft dit jaar hun regels in grote lijnen het zelfde gehouden met vorig jaar. Ook dit jaar heeft de Gemeente weer streng gehandhaafd. Zo zijn er een aantal karren geweigerd om mee te doen aan de optochten. Deze karren hadden voornamelijk te veel lawaai. Sinds vorig jaar is de norm van 90dB aangenomen. Karren die hier boven kwamen zijn geweigerd of later uit de optocht gezet.

Afgelopen Januari hebben initiatiefnemers op eigen houten een informatie website opgezet waar alle benodigde informatie op staat met betrekking tot de carnaval in de Gemeente Emmen. In 2015 heeft de Gemeente Emmen het reglement aangescherpt waarop veel kritiek kwam. Hieruit is de Facebook pagina “Strijd voor Carnaval in Emmen” opgericht door een aantal carnavalvierders. Na gesprekken met de Gemeente Emmen hebben een aantal initiatiefnemers de Facebook pagina aangepast en een passende website erbij gemaakt.

“Wij spreken over een succesvol jaar. Wij hebben ruim dertig duizend bezoeker mogen verwelkomen op onze website.” zegt beheerder Gerben. “Komende maanden wordt de website klaar gemaakt voor komend jaar en uitgebreid met een systeem waarbij mensen hun schuur tot beschikking kunnen stellen en waarbij de groepen een aanvraag kunnen indienen. Wij brengen de groepen en schuur houders zo bij elkaar.” laat websitebouwer Jordy weten.

- Lees verder na de advertentie -

Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!