Emmen minst fijne plaats

imageVan de 50 Nederlandse grote gemeenten is het het minst fijn wonen in Emmen. Dat meldt RTL Nieuws. De Drentse gemeente bungelt onderaan de lijst van de Atlas voor Gemeenten, waarin de vijftig Nederlandse gemeenten op vijftig punten met elkaar vergeleken worden.

Het fijnst wonen is het, volgens het onderzoek, in Amsterdam, Utrecht en Amstelveen. De top drie bleef de afgelopen tien jaar onveranderd. Venlo, Heerlen, Nissewaard en Sittard-Geleen zijn, met Emmen, de hekkensluiters van de lijst.

De onderzoekers keken onder andere naar het culturele aanbod, werkgelegenheid, veiligheid en nabijheid van natuur in de gemeente. Speciaal aandachtsgebied was dit jaar ‘de meerwaarde van water’. De Gemeente Emmen eindigt in het onderzoek al jaren laag. Of het thema nu monumenten (2015) economie en arbeidsmarkt (2014), gemeentegrootte (2012), cultuur (2011) of krimp (2010) is. Zelfs in 2013, toen de onderzoekers zich richten op groen en water, was Emmen hekkensluiter.

In 2013 blikte burgemeester Cees Bijl vooruit naar de presentatie van de Atlas van 2013.,,Het zal mij tegenvallen als we niet opnieuw onderaan staan”, zei de voormalig burgervader toen. Bijl benadrukte destijds dat de cijfers weinig tot niets zeggen over het woonplezier. Hoogleraar Citymarketing Gert-Jan Hospers, van de Radboud Universiteit in Nijmegen, viel hem daarin bij. ,,Het doet geen recht aan het gevoel dat mensen bij een stad kunnen hebben. Vergelijk het met de band die we hebben met een partner, familielid of vriend: Ondanks zijn grillen kun je toch erg op iemand gesteld zijn. Er is niemand die op basis van een slechte score besluit om te verhuizen.” Toch worden bestuurders er wel door opgejut, aldus Hospers. “Het levert een hoop negatieve energie op.

Bijl zag in de ranglijst ook een voordeel: ,,Als je onderaan staat, kun je er zeker van zijn dat de landelijke media weer aan de lijn hangen. En dat zou mooi zijn, want dan kan ik vertellen wat er hier allemaal gebeurt.”

De enige andere Noordelijke gemeente die is meegenomen in het onderzoek, Groningen, eindigt met een 22e plaats in de middenmoot.
Bron: http://www.dvhn.nl/…/Onderzoeksbureau-Wonen-in-Emmen-minst-…

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!