dinsdag 4 oktober 2022

Essent zet warmtekrachtcentrales Erica en Klazienaveen uit

- Lees verder na de advertentie -

Essent zet de de middelgrote warmtekrachtcentrales in Erica en Klazienaveen vanaf 1 December uit. Deze gasgestookte centrales zijn voor langere tijd buiten werking gesteld, omdat zij op de huidige energiemarkt niet rendabel te exploiteren zijn. De betekent dat er voorlopig geen energieproductie meer plaatsvindt op deze centrales totdat dit weer economisch rendabel is binnen het politieke en economische kader.

De opgewekte stroom gaat naar het elektriciteitsnet en de warmte wordt gebruikt in industriële processen, in de tuinbouw en voor de verwarming van ruimten. Door de gecombineerde productie van elektriciteit en warmte halen we meer energie uit de gebruikte brandstoffen, zo meldt Essent.

- Lees verder na de advertentie -

Vorige week was de warmtekrachtcentrale in Klazienaveen nog in het nieuws. Etherpiraten hadden een onbemande zend installatie op het pand gezet, of er nu extra veiligheidsmaatregelen worden genomen is nog niet bekend.

Jordy
Jordy
Jordy is nieuwsredacteur bij Emmen24 Media. Naast de werkzaamheden als redacteur is Jordy ook verantwoordelijk voor de website.

Meer nieuws

Blijf verbonden

21,200FansLike
1,347VolgersVolg
908VolgersVolg
48AbonneesAbonneer
Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!