vrijdag 30 september 2022

FC Emmen verliest nipt van AZ

- Lees verder na de advertentie -
AZ heeft zich ten koste van FC Emmen geplaatst voor de achtste finale van het toernooi om de KNVB-beker: 1-0. Een doelpunt van invaller Robert Mühren was genoeg voor de Alkmaarders in het eigen AFAS Stadion.

Halverwege stond er een gelijke stand op het scorebord. AZ, dat met Wout Weghorst als spits speelde, kreeg wel de beste kansen in de eerste 45 minuten. Aan de kant van Emmen was FC Groningen-jeugdexponent Henk Bos gevaarlijk.

Van den Brom greep na 62 minuten in door Mühren en Muamer Tankovic in te brengen voor Alireza Jahanbakhsh en Dabney dos Santos. Mühren had slechts honderd tellen nodig om zijn stempel te drukken. De 27-jarige spits schoot raak uit een voorzet van Iliass Bel Hassani.

- Lees verder na de advertentie -

AZ-doelman Sergio Rochet moest in het restant van de wedstrijd nog een aantal keer handelend optreden na pogingen van onder anderen Viktor Maier en Tim Siekman, maar hield zijn doel schoon, waardoor AZ eindelijk weer eens kon juichen.

Emmen speelde een goede wedstrijd maar miste veel kansen. Een overwinning voor de Drenten zat er in maar AZ trok aan het kortste eind.

Jordy
Jordy
Jordy is nieuwsredacteur bij Emmen24 Media. Naast de werkzaamheden als redacteur is Jordy ook verantwoordelijk voor de website.

Meer nieuws

Blijf verbonden

21,200FansLike
1,347VolgersVolg
907VolgersVolg
48AbonneesAbonneer
Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!