FC Emmen versterkt zich met Zeefuik

Genero Zeefuik gaat zijn rentree maken op de Nederlandse velden. De 26-jarige spits, die sinds kort zonder club zat na zijn vertrek bij het Turkse Balikesirspor, maakt het seizoen af in Emmen. 

“De afgelopen weken heb ik met veel plezier mee getraind met FC Emmen onder leiding van Dick Lukkien, die ik al langer goed ken. Vrijwel direct voelde ik een klik met de staf, maar ook de spelersgroep. De komende vijf maanden wil ik weer genieten van het voetbal. Dit betekent minuten maken, maar vooral tot scoren komen”, aldus Zeefuik. De spits werkte bij zijn oude club FC Groningen samen met Lukkien.

Jan Korte, manager Voetbalzaken van FC Emmen, is blij met het aantrekken van Zeefuik. “Wij vinden dat hij over voldoende kwaliteit beschikt om zich in de Eredivisie te laten gelden. Echter, omdat hij in Turkije op een dood spoor terecht is gekomen, is voor hem het allerbelangrijkste gewoon weer aan spelen toe te komen en zo zichzelf opnieuw te bewijzen als aanvalsleider.”

Zeefuik doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar debuteerde in 2006 in het profvoetbal namens PSV. De Eindhovenaren verhuurden hem later aan onder meer NEC en FC Dordrecht.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!