FC Emmen weet te winnen van FC Volendam

De wedstrijd, dat vooraf werd gegaan door een respectvolle minuut stilte voor de vorige week zaterdag overleden oud-voorzitter Geert Weggemans, leidde voor FC Emmen tot een goed eind. Emmen wist FC Volendam met 3-1 nederlaag naar huis te sturen. De afgelopen zeven wedstrijden wisten de Emmenaren geen punten te houen.

Na een kwartier liet Bannink, terug van weg geweest, zich voor het eerst nadrukkelijk zien. Het was ook meteen raak. Bannink die wordt gehuurd van De Graafschap maakte niet zelf het doelpunt maar had een prima assist op Gersom Klok die hem vol in het net schoot. Voor Klok was het zijn tweede doelpunt als betaald voetballer. Zijn primeur had hij in het seizoen 2009-2010 toen hij de kleuren van BV Veendam verdedigde.

Bannink speelde van 2012 tot medio 2015 ook al bij FC Emmen. Hij droeg het shirt van de club 81 keer en maakte daarin 27 doelpunten. De 26-jarige middenvelder is naar de Meerdijk teruggehaald vanwege zijn diepgang en scorend vermogen.

In het eind van de eerste helft deed Bannink weer goed werk. Hij legde nu de bal af op Frank Olijve en die zette de 2-0 op het scorebord. Emmen speelde de eerste helft goed. Ze combineerden vlot, hadden dreiging in het spel zette vroeg druk.

Na de hervatting veranderde het beeld van de wedstrijd. De thuisclub ging slordig spelen, liep achteruit in plaats van vooruit zoals in de eerste helft en bovendien raakte de tank bij Bannink leeg. Hij heeft weinig wedstrijdminuten in de benen en werd een kwartier voor tijd vervangen door Oguzhan Türk.

Nadat Kees Kwakman al eens tegen de paal had gekopt, kopte Bert Steltenpool in de 79ste minuut wel raak. Bannink was even daarvoor naar de kant gegaan. Uit een strafschop maakte Cas Peters de 3-1.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!