FC Emmen wint van De Graafschap

FC Emmen weet punten te pakken thuis tegen De Graafschap. De Graafschap begon in Emmen opnieuw met een versterkte defensie. Trainer Henk de Jong had net als tegen Cambuur (3-0) vijf verdedigers voor doelman Filip Bednarek geposteerd. Dat zorgde in de eerste helft in ieder geval voor meer stabiliteit, want de Superboeren gaven tegen het eveneens afwachtende FC Emmen geen kans weg, al werden Nathaniel Will en Jan Lammers door arbiter Lindhout wel op de bon geslingerd.

In aanvallend opzicht richtte De Graafschap in het eerste bedrijf echter ook niet veel uit. Twee kansen waren er voor de Doetinchemmers, maar Piotr Parzyszek zag zijn schot worden gekeerd door doelman Dennis Telgenkamp en Elvio van Overbeek schoot net voorlangs. Vlak voor rust schoot Mark Diemers een vrije trap net over.

Na rust beet FC Emmen meer van zich af. Eerst miste Alexander Bannink, vorige maand door De Graafschap verhuurd aan de Drenten, nog in kansrijke positie. Maar in de 63ste minuut was het wel raak toen doelman Filip Bednarek zich verkeek op een vrije trap van invaller Youri Loen: 1-0. Daarna kreeg FC Emmen meerdere malen de kans de marge te verdubbelen, maar de ploeg verzuimde dat.

Pas in de laatste tien minuten toonde De Graafschap weer wat dadendrang en was invaller Youssef El Jebli dichtbij de gelijkmaker. Het ziedende schot van de aanvaller ging echter via de lat over.


In de 87ste minuut deed FC Emmen de deur definitief op slot en daar waren twee ex-Graafschappers verantwoordelijk voor. De vorige maand aan FC Emmen verhuurde Alexander Bannink legde de bal keurig breed op Cas Peters. De voormalig Superboer bepaalde de eindstand op 2-0.

FC Emmen-De Graafschap 2-0 (0-0). 63. 1-0 Loen, 87. 2-0 Peters.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!