vrijdag 30 september 2022

Gemeente Emmen bied excuses aan

- Lees verder na de advertentie -
De Gemeente Emmen bied hun excuses aan dat ze de gratis theaterkaartjes actie hebben onderschat. Het idee was zo leuk: basisschoolleerlingen kennis laten maken met het prachtige nieuwe Atlas Theater en op die manier in contact te brengen met cultuur.

De gemeente heeft het succes van de gratis theaterkaartjes onderschat en de uitvoering is niet goed gegaan. Ze bieden daarvoor hen excuses aan. Er kunnen nu 850 kinderen met een ouder gratis naar een theatervoorstelling. Het is niet mogelijk om alle basisschoolkinderen een vrijkaart aan te bieden.  Het Atlas Theater  en de Gemeente Emmen gaan wel kijken of ze nog extra kaarten kunnen regelen en die op een andere manier eerlijk verloten onder de kinderen. Hierover volgt later meer informatie.

Jordy
Jordy
Jordy is nieuwsredacteur bij Emmen24 Media. Naast de werkzaamheden als redacteur is Jordy ook verantwoordelijk voor de website.

Meer nieuws

33 REACTIES

 1. Eerlijk verloten? Hoe hadden jullie dit geweldige voorstel weer bedacht dan? Hoe kun je eerlijk verloten onder kinderen ? Je stelt dan weer een hele hoop kinderen teleur! Stelletje prutsers!

 2. Ja idd leuk idee maar slechte uitvoering had gewoon het atlas theater afgehuurd en per leeftijd een voorstelling voor de kinderen bedacht zodat ze gewoon via brede school activiteiten kunnen opgeven weet je ook hoeveel belangstelling er voor is. Hier is niet goed over nagedacht. Ik vindt ook dat je de andere kinderen die nu niet heen kunnen tegemoet moet komen. Zodat iedereen de kans krijgt.

 3. Was het niet handiger geweest om gewoon iedere lagere school binnen de gemeente Emmen heen te laten gaan? Dan was tenminste ieder kind heen geweest…

 4. die van ons zit op de triantha school en krijgt hem smiddags mee omdat hij tussen de middag niet thuis komt en is heel blij ik mag naar buurman en buurman .hem uitgelegd dat het al te laat is voor kaarten hij was helemaal verdrietig.

 5. Op dit moment zijn er gewoon weer kaarten verkrijgbaar hoor.
  Heb net kaartjes besteld voor buurman en buurman.

  Dus niet gelijk allemaal zeiken de mogelijkheid is er nog steeds

 6. Beste bestuurders vd gemeente. Wellicht heb ik een ander suggestie zodat iedereen tevreden is. Als jullie nu een aantal weken inplannen en dan ALLE basisscholen dit voorstel aanbieden ZONDER ouders, maar met de leerkrachten en de vrijwilligers van de school. Ieder kind komt dan een keer in het theater en jullie komen de boze ouders tegemoet. Ik zeg doen! Ohja mochten jullie nog meer hulp bij jullie ideeen bedenken hebben. (Marketingafdeling) ik stel me beschikbaar voor een aantal uren per week tegen een vergoeding!

 7. Bij ons werd de flyer gisteren meegegeven …terwijl er scholen waren die het vorige week al mee hadden gekregen. Mijn dochtertje was erg enthousiast en had graag naar een voorstelling gewild…maar helaas, het was niet meer mogelijk om kaarten te bestellen! Erg slecht georganiseerd gemeente Emmen!

 8. Op=Op… ja a… er zijn zelfs mensen die veel meer kaarten hebben besteld dan dat ze zo veel kinderen hebben oke leuk dat ze dan een vriendje of vriendinnetje mee kunnen nemen maar daardoor kunnen andere kinderen niet helaas.. en dat je achteraf ook nog extra kaarten zelf koopt.. dan heb ik zo van “Ummm als je zelf kan kopen waarom neem je de gratis kaarten?” beetje oneerlijk namelijk naar de mensen die het niet ff kunnen betalen…

 9. 850 van de ???? kinderen in de gemeente is dit? Een percentage van??

  Wie heeft er daar zitten slapen?

  En als dan al maar zo een klein percentage van de kinderen heen kan waarom dan geen eerlijker verdeelsysteem??

 10. Erg zwak van de gemeente Emmen. Mijn zoontje was erg enthousiast, maar dit sloeg erg snel om in groot verdriet. Volgens mij is er zo’n spreekwoord, iets met een dood vogeltje of zo…..

  De gemeente moet echt met een ander voorstel komen, want dit kan echt niet

 11. Gemeente emmen jullie zouden er beter van te voren wat beter over nagedacht hebben want zelfs een kind kan nagaan dat er meer kinderen zijn in de gemeente emmen en dat dit een actie is waar (bijna) alle ouders op gaan reageren. In deze tijd is het voor de meesten van ons niet haalbaar om zelf kaartjes aan te schaffen en is zo’n actie erg welkom, als je nietalle kinderen kunt laten gaan had dan de actie anders opgesteld met een loting of een kleur of andere winactie. Nu past het alleen nog maar om alle kinderen een vrijkaart te geven want nu nog loten is echt belachelijk. Communicatie had zowiezo al beter gekund jullie zeggen zelf op de flyer :” we hopen jullie allemaal te zien” . dat was dus gewoon gelogen want er kon nog geen 10 procent van alle kinderen uit de gemeente gebruik maken van deze actie. Nergens op de flyer staat vermeld dat de actie een beperkt aantal kaarten heeft en vanaf wanneer er gereageerd kon worden, ook de school van mijn kinderen was niet op de hoogte dat er een beperkt aantal kaarten waren en hebben deze actie dus van harte bij de kids aanbeveeld en die waren bij thuiskomst dus echt mega teleurgesteld want alle kaarten waren al weg en ze hadden niet eens een kans. Je beloofd de kids een feestje en je geeft ze helemaal niks anders dan een dikke teleurstelling.
  Hoop dat er nu een echte oplossing komt voor de rest van de kinderen laat desnoods alle ambtenaren die dit bedacht hebben een klein deel van hun salaris afstaan of zoek een goede sponsor zodat de rest van de kids ook kunnen krijgen wat ze door jullie beloofd is

 12. Whaaaa loten werkelijk niet te geloven kunnen nog al die kinderen niet heen ! Schandalig dat jullie dat doen! Net als nu met de folder er waren zelfs al scholen die de folder vorige week hadden. Nou gemeente Emmen ik geef jullie op voor radar de koude douche ! Want die hebben jullie wel verdiend met deze actie

  • En als ze gaan loten dan loten ook weer die kinderen mee die al wel naar een voorstelling kunnen ook niet eerlijk een actie van niks .

 13. Het was zo leuk geweest; 50% korting p.p. op een voorstelling naar keuze voor het hele gezin, geldig tot eind volgend jaar. Was waarschijnlijk iedereen blij mee geweest

 14. En de kinderen op speciaal onderwijs? Die hebben helemaal geen actiefolder gekregen.zijn dat ook geen basisschool kinderen?.mogen die niet naar het theater. Belachelijk voor woorden

 15. Schrale troost Gemeente Emmen !
  Er zijn meer dan 850 basisschoolkinderen dus worden er in dit geval heel veel kinderen teleurgesteld, voor de tweede keer.
  En nu kaarten gaan verloten is helemaal “mosterd na de maaltijd”.
  Een 10 voor de actie maar een dikke 1 voor de uitvoering !

 16. Gelijke behandeling voor elk kind en geen willekeur toepassen. Wij zijn toch voor gelijke rechten? Dan haal het budget maar ergens anders weg.

 17. En voorstellingen zials buuman en buurman en brandweerman sam waren voor de actie al bijna uitverkocht. Voor beide tijd geleden kaarten gehaald. Worden er nu kaarten vergoed?

 18. Als je vooraf al weet dat niet ieder kind naar het theater kan, dan moet je zoiets niet aanbieden. 850 kaartje inclusief een begeleider, dat is toch niets. En nu ook nog wat verloten. Tjonge tjonge.

  • Geef leerlingen van een theateropleiding uit de gemeente een PODIUM en nodig alle leerlingen uit de gemeente uit als PUBLIEK om kennis te laten maken met het nieuwe THEATER. Goed organiseren en binnen twee weken is iedereen tevreden.

Reacties zijn gesloten.

Blijf verbonden

21,200FansLike
1,347VolgersVolg
907VolgersVolg
48AbonneesAbonneer
Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!