Heren E&O kampioen van de Eredivisie

De heren van E&O zijn zaterdag kampioen van de Eredivisie geworden. De Emmenaren wonnen met 26-24 van Houten en eindigde daarmee een punt voor Swift Arnhem.

Om komend jaar mee te doen aan de BENE-Leauge moeten de heren uit Emmen in de poule van de play-offs bij de beste drie zien te eindigen. .

“Wij wilden vandaag gewoon kampioen worden. Dit is toch een beloning voor de jongens en het geeft ons bovendien veel zelfvertrouwen.” zegt trainer Edwin Kippers.

De beginfase van E&O-Houten ging gelijk op. De Houtenaren kwamen niet verder dan een doelpunt voorsprong, waardoor de ruststand 11-12 was. De voorsprong werd in de tweede helft tot twee treffers uitgebreid. De wedstrijd kreeg een aparte wending toen René Jaspers met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Jaspers scoorde 16-17, en bij het doorlopen kwam hij in aanraking met Harmen Voogt, de oud doelman van Hurry Up. Daarbij gaf Jaspers een tik aan Voogt, waardoor de scheidsrechter Jaspers naar de kleedkamer stuurde.

Marko Vidovic zorgde ervoor dat de Emmenaren na lange tijd weer op voorsprong kwam: 20-19. Van Offeren kon er via een zeven meter zelfs 21-19 van maken, maar doelman Voogt en de lat zaten in de weg. E&O hield stand. Houten kwam steeds terug tot een doelpunt verschil maar dat was het dan ook. Uiteindelijk zorgde Freek Gielen voor de 22-23 eindstand.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!