Killer Clown Emmen was bedoeld voor filmopnames

De laatste weken komt de hype van de Killer Clowns over vanuit Amerika naar ons land. Afgelopen Woensdag werd de eerste Killer Clown gespot in Emmen. CFX Squad blijkt achter deze Clown te zitten.

Lees ook: ‘Scary Clowns’ ook actief in Emmen

CFX Squad zijn drie jongens, Maarten Nauw, Leroy ter Braak en Thomas Nauw, uit Emmen met een Youtube kanaal met veel jonge kijkers. Op dit kanaal plaatsen ze short films als filmmakers en vlogs over trips die ze maken. Ze hebben samen gewerkt met grote spel ontwikkelaars als Ubisoft en City Interactive en short films gemaakt over deze games in het echte leven. Ook hebben ze een serie die ze produceren op dit kanaal genaamd ” Games in het Echt ”. Ze zijn een aantal keer landelijk en internationaal viral gegaan met videos en ze steken veel tijd vanuit hun kantoor aan het Raadhuisplein in de producties als filmmakers.

“Wij voelden ons verantwoordelijk om een boodschap af te geven om dit soort praktijken niet te doen, omdat je hiermee jonge kinderen traumatiseert en dat is een geintje niet waard, vertelt Leroy. Woensdag waren de jongens een aantal shots aan het draaien waarin de productiemedewerker in het pak zat, dit was ter voorbereiding op de draaidag van de uiteindelijke video.

CFX Squad beschikt over vier stagiaires. Deze hebben tijdens de opnames op het Raadhuisplein alles in de gaten gehouden of er geen kinderen langs kwamen, dit zodat de shoot meteen kon worden gestaakt wanneer dit het geval was. De clown heeft al met al tien minuten er gestaan, dit omdat ze dus een aantal keer de shoot moesten onderbreken in verband met mensen met jonge kinderen die langs kwamen.

De jongens hebben uiteindelijk een spectaculaire video op hun kanaal gezet. De boodschap van deze video is ”killer clowns zijn geen grappen. Er zijn grenzen.”

“Die foto op Emmen112 is dus een compleet eigen leven gaan leiden en daardoor hebben we van alles over ons heen gekregen, maar uiteindelijk heeft dat dus ook publiciteit opgeleverd voor onze boodschap, die eigenlijk de omgekeerde boodschap wou verkondigen dan alle media die de foto deelden.” Zo meld Leroy aan Emmen112.

Hieronder treft u het uiteindelijke filmpje.
LET OP! Het filmpje kan schokkende beelden bevatten

https://www.youtube.com/watch?v=c9CjyfMVh9c

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!