Kjeld Nuis sportman van het jaar in Emmen

De schaatser Kjeld Nuis is bij de Sportverkiezing Emmen uitgeroepen tot Sportman van het jaar 2016. Ieder jaar wordt in Januari de Sportverkiezing Emmen gehouden. Dit jaar werd het voor de 16e keer georganiseerd door Sport Pers Bureau Emmen.

Vorig jaar werd Kjeld Nuis ook al Sportman van het jaar in Emmen. Helaas was hij niet aanwezig om zijn prijs in ontvangst te nemen, dit omdat hij op de terugweg was van de wereldbekerwedstrijden in Berlijn. Sinds april 2015 woont Kjeld met zijn vriendin Jill Lauren de Robles in Emmen.

Bowlster Nicole Sanders is bekroond tot Sportvrouw van het jaar en het herenteam van Hurry-Up werd uitgeroepen tot Sportploeg van het jaar. De presentatie was dit jaar weer in handen van Ineke Kemper en de jury bestond uit Henk Kuhl, Anry Kleine Deters, Lydia Schoonewille en Hilly de Lange-Gankema. Net elk jaar traden er ook dit jaar, na afloop van de prijsuitreiking, een aantal artiesten op. Dit jaar waren dat Tineke Willems (Zangeres van Harten10), Jannes, Evert Wolters en de slagwerkgroep van Henk Busscher.

 

Wielrenner Sander Hummel uit Erica won de Stimuleringsprijs voor sporters met een beperking. De Sport Promotieprijs was dit jaar voor No Limit Events voor het houden van Curling Cup tijdens Emmen On Ice.

De titel Sportvrijwilliger van het jaar ging naar Jan Dirk Huising van zwemvereniging De Kikker, ook Tycho Atanasov haalde succes voor de zwemvereniging. Hij pakte de prijs voor Sporttalent van het jaar, maar was niet aanwezig in verband met zwemwedstrijden. Wel kon hij via een livestream zijn prijs in ontvangst nemen, en het applaus uit de zaal. De speciale juryprijs werd dit jaar uitgereikt aan Harry Weerman, vanwege zijn jarenlange verdiensten voor de handbalsport.

De jaarlijkse cheque voor een goed doel ging naar Stichting Leergeld Emmen. Het bedrag van 1000 euro gaat de stichting besteden aan kinderen in de gemeente Emmen die in een armoedesituatie leven. De stichting voorkomt zo dat zij terechtkomen in een sociaal isolement.

Kjeld Nuis, Nicole Sanders, Hurry-Up en Tycho Atanasov zijn met hun behaalde titels automatisch genomineerd voor het Sportgala Drenthe dat op 2 maart in het Atlas Theater in Emmen plaatsvindt.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!