Man uit klazienaveen aangehouden

De politie heeft vandaag een 26-jarige inwoner van Klazienaveen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewelddadige woningoverval in Nes (gemeente Heerenveen). In dit onderzoek werd al eerder een 30-jarige inwoner van Emmen aangehouden.

Woningoverval
Op 15 juni 2016 werd een 73-jarige man in zijn woning aan De Strikel overvallen. Bij de overval werd veel geweld gebruik gemaakt en de 73-jarige raakte dan ook gewond. De overvallers vertrokken uiteindelijk met antiek, waaronder enkele sieraden en zilveren bestek.

Onderzoek
Direct na de overval werd begonnen met onderzoek. Er werd sporenonderzoek verricht in en rondom de woning. Ook sprak het onderzoeksteam met het slachtoffer, betrokkenen en getuigen. Daarnaast werd de hulp van het publiek ingeroepen, onder andere via het TV-programma Opsporing Verzocht.

Aanhouding eerste verdachte
Op 20 september 2016 werd door het onderzoeksteam een eerste aanhouding verricht. Het team hield een 30-jarige inwoner van Emmen aan. Net als de 26-jarige inwoner van Klazienaveen wordt ook hij verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige overval. De man uit Emmen zit nog steeds vast.

Onderzoek gaat verder
De 26-jarige man uit Klazienaveen werd vanochtend zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau. Daar zal hij worden gehoord door het onderzoeksteam. Het team gaat verder met het onderzoek en meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!