Nederlander internationaal gezocht.

Bureau Brabant en Opsporing Verzocht besteden komende week aandacht aan de zoektocht naar de 42-jarige Sooi de Coninck. Zoals eerder bekend gemaakt, wordt hij verdacht van betrokkenheid bij het doodschieten van Hugo van Houten (27). Dit gebeurde op maandag 17 augustus 2015 op de Broekstraat in Molenschot, nabij de vliegbasis. Er wordt in overleg met het Openbaar Ministerie een beloning uitgeloofd voor de tip die leidt tot zijn arrestatie.

Het rechercheteam heeft de afgelopen maanden tevergeefs geprobeerd de verdachte aan te houden, onder meer op een mogelijke verblijfsadres in Tilburg. Ook in het buitenland wordt actief naar de verdachte gezocht en de medewerking van het publiek daarbij gevraagd. De verdachte staat inmiddels niet alleen op de Nationale Opsporingslijst. Er is ook een internationale signalering van kracht. Bovendien is er een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd.

Nabij vakantiepark
Op de Broekstraat in Molenschot werd maandag 17 augustus 2015 omstreeks 19.45 uur een dode man aangetroffen. Hij bleek te zijn neergeschoten. Het bleek te gaan om de 27-jarige Hugo van Houten uit Capelle aan de IJssel die ook regelmatig op vakantiepark de Linberg verbleef. Er werd een Team Grootschalig Onderzoek geformeerd, onder leiding van een officier van justitie. In het tv-programma Opsporing Verzocht werd op dinsdag 25 augustus 2015 aandacht gevraagd voor het dodelijke schietincident. Door de uitzending en door gericht rechercheonderzoek werden diverse getuigen opgespoord. Het rechercheonderzoek leidde naar een 42-jarige man. De officier van justitie in Breda heeft toestemming gegeven om hem aan te houden. Zowel verdachte als slachtoffer waren (ex) lid van Outlaw Motorcycle Gang No Surrender.

Tips
Heeft u informatie over de verblijfplaats van de gezochte verdachte. Meldt dit dan:
– via de tiplijn 0800-6070 of het algemene politienummer 0900-8844
– anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M
– via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek 079-3458999

Maandagavond om 18.10 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald om tot dinsdagmiddag 18.10 uur. Opsporing Verzocht is te zien op dinsdagavond om 20.30 uur op Nederland 1, de herhaling is de volgende ochtend op Nederland 2.

bron: 112vandaag.nl

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!