zondag 26 juni 2022

“onbezonnen actie” met helikopter tijdens Retropop

- Lees verder na de advertentie -

De politie meldt dat de landelijke eenheid van de politie luchtvaart onderzoek gaat doen naar het voorval met de helikopter zaterdag avond tijdens Retropop in Emmen.

Tijdens het evenement kwam er een helikopter aanvliegen richting het terrein, de piloot zou capriolen hebben uitgehaald, te laag hebben gevlogen en een duikvlucht hebben uitgevoerd boven het publiek.

- Lees verder na de advertentie -

Sommige feestgangers hadden angstige gevoelens toen de helikopter over het publiek vloog, op social media plaatsen veel mensen in een reactie dat ze voor een moment dachten dat het om een aanslag ging of dat de helikopter zou gaan crashen. Ook waren er bezoekers die het schitterend vonden en geen moment van dreiging hebben gevoeld.

De organisatie reageerde snel op het incident en nam contact op met de politie, dit lieten ze ook aan het publiek weten door grote video schermen met de tekst dat het een “onbezonnen actie” was waar de organisatie “niets mee te maken had” en welke ze “zwaar afkeurde.”

De politie laat in een reactie aan Emmen112 weten dat de piloot niet is aangehouden, wel is de piloot staande gehouden en is er een gesprek geweest met de politie. De afdeling luchtvaart van de Landelijke Eenheid politie doet nu onderzoek en zal onder andere gaan kijken of er een vergunning was voor het lage vliegen.

Nick
Nickhttps://www.emmen112.nl
Oprichter en eigenaar van Emmen112. Voor vragen of opmerkingen, stuur een mail naar nick@emmen112.nl- Interesse in adverteren op Emmen112? Kijk eens op www.emmen24.nl voor de mogelijkheden of stuur een mailtje naar info@emmen24.nl

Meer nieuws

Blijf verbonden

21,200FansLike
1,347VolgersVolg
836VolgersVolg
48AbonneesAbonneer
Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!