vrijdag 30 september 2022

Politie Emmen krijgt een Openbare Orde Team

- Lees verder na de advertentie -

De Politie Emmen gaat werken met een Openbare Orde Team (OOT). De inzet is vooral gericht op handhaving van de openbare orde tijdens de horecanachten en grootschalige evenementen.
Om het team goed voor te bereiden op praktijksituaties hebben ze donderdag avond een oefening in het centrum van Emmen. Politiemensen in burgerkleding verzorgen het tegenspel aan de politiemensen van het OOT, die in uniform opereren. De training vond plaats op donderdag 6 oktober tussen 18.00 en 23.00 uur in het centrum van Emmen. Deze oefening is een essentieel onderdeel in de training van het OOT. Er werden op verschillende situaties in het centrum van Emmen getraind. Hierbij werd onder andere geoefend in het samen optreden met de honden en de paarden.

De Openbare Orde Teams zijn politieteams die escalaties en criminaliteit in het uitgaansleven snel en met beproefde procedures in de kiem smoren. Doel is om zo het aantal geweldsincidenten en criminaliteit te laten dalen. En op die manier de veiligheidsgevoelens van het publiek, ondernemers, medewerkers met een publieke taak, en politiemedewerkers in het bijzonder, te laten toenemen. Het OOT is er om op een (pro)actieve en zichtbare wijze ordeproblemen te voorkomen. Het team moet snel ingrijpen door eenduidig, professioneel en in teamverband op te treden.

- Lees verder na de advertentie -

Het OOT bestaat uit een groep goed opgeleide en gemotiveerde politiemensen. Zij kennen de mensen in de horeca en de portiers bij de deur. “We hebben korte lijnen en als het nodig is, helpen we elkaar. Dat werkt heel goed”, zegt Peter Velthuis leidinggevende van het basisteam Noord-Drenthe.

Peter: “Dit team bestaat sinds 2011 in Groningen en heeft zijn meerwaarde op het gebied van geweld en veiligheid bewezen. De horeca is blij met de komst van het Openbare Orde Team (OOT). Het team is tijdens stapavonden actief op straat in de Groninger binnenstad. Aangezien we in Drenthe geen grootschalige horeca hebben, wordt er in Drenthe niet gewerkt met vaste teams. Daar gaat het voornamelijk om het toepassen van de methodiek en deze over te dragen op collega’s die geen OOT-opleiding hebben”.

Foto: Peter Velthuis
Foto: Peter Velthuispolitie-emmen-oot
Jordy
Jordy
Jordy is nieuwsredacteur bij Emmen24 Media. Naast de werkzaamheden als redacteur is Jordy ook verantwoordelijk voor de website.

Meer nieuws

2 REACTIES

  1. Er kan zeer zeker veel verbeterd worden aan het professionele optreden van het politiecorps Emmen tijdens evenementen en uitgaansnachten. Op dit moment heeft met name “haantjesgedrag” de overhand en hebben veel agenten geen controle over hun eigen adrenaline. Neem een voorbeeld aan de wijkagent in onze wijk, die geen geweld nodig heeft, maar beschikt over een natuurlijk overwicht.
    Respect moet je verdienen.
    Mocht iemand van het politiecorps Emmen vragen hebben naar aanleiding van boven staande, ben ik graag bereid tot een gesprek.

  2. wat heeft het dan voor zin als er geen team van bij komt dan heb je aan de methodiek ook niet veel als je al hoort wat er elke weekend weer loos is in emmen dan wordt het tijd dat er wat gebeurt en wat heet grootschalig horeca dacht dat in emmen er ook genoeg horeca is

Reacties zijn gesloten.

Blijf verbonden

21,200FansLike
1,347VolgersVolg
907VolgersVolg
48AbonneesAbonneer
Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!