Politie Emmen krijgt een Openbare Orde Team

De Politie Emmen gaat werken met een Openbare Orde Team (OOT). De inzet is vooral gericht op handhaving van de openbare orde tijdens de horecanachten en grootschalige evenementen.
Om het team goed voor te bereiden op praktijksituaties hebben ze donderdag avond een oefening in het centrum van Emmen. Politiemensen in burgerkleding verzorgen het tegenspel aan de politiemensen van het OOT, die in uniform opereren. De training vond plaats op donderdag 6 oktober tussen 18.00 en 23.00 uur in het centrum van Emmen. Deze oefening is een essentieel onderdeel in de training van het OOT. Er werden op verschillende situaties in het centrum van Emmen getraind. Hierbij werd onder andere geoefend in het samen optreden met de honden en de paarden.

De Openbare Orde Teams zijn politieteams die escalaties en criminaliteit in het uitgaansleven snel en met beproefde procedures in de kiem smoren. Doel is om zo het aantal geweldsincidenten en criminaliteit te laten dalen. En op die manier de veiligheidsgevoelens van het publiek, ondernemers, medewerkers met een publieke taak, en politiemedewerkers in het bijzonder, te laten toenemen. Het OOT is er om op een (pro)actieve en zichtbare wijze ordeproblemen te voorkomen. Het team moet snel ingrijpen door eenduidig, professioneel en in teamverband op te treden.

Het OOT bestaat uit een groep goed opgeleide en gemotiveerde politiemensen. Zij kennen de mensen in de horeca en de portiers bij de deur. “We hebben korte lijnen en als het nodig is, helpen we elkaar. Dat werkt heel goed”, zegt Peter Velthuis leidinggevende van het basisteam Noord-Drenthe.

Peter: “Dit team bestaat sinds 2011 in Groningen en heeft zijn meerwaarde op het gebied van geweld en veiligheid bewezen. De horeca is blij met de komst van het Openbare Orde Team (OOT). Het team is tijdens stapavonden actief op straat in de Groninger binnenstad. Aangezien we in Drenthe geen grootschalige horeca hebben, wordt er in Drenthe niet gewerkt met vaste teams. Daar gaat het voornamelijk om het toepassen van de methodiek en deze over te dragen op collega’s die geen OOT-opleiding hebben”.

Foto: Peter Velthuis
Foto: Peter Velthuispolitie-emmen-oot

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!