woensdag 25 mei 2022

9,5 meter breed en 7 meter hoog door hartje Emmen: enorme tank onderweg naar Teijin Aramid in Emmen

- Lees verder na de advertentie -

Het is een indrukwekkend gezicht, een grote industriële tank in twee delen onderweg naar Teijin Aramid kwamen zaterdag aan het einde van de middag en avond midden door Emmen heen.

Rond 17:00 kwamen de gevaartes vanuit Drachten Emmen binnen via de N34. Vanaf de N34 gingen de gevaartes de Rondweg op en daarna direct de Ermerweg op. Het transport kwam dwars door Noodbarge heen, waarop de Hondsrugweg werd opgedraaid. Hiervoor moesten de vrachtwagens tegen het verkeer in, om niet onder de verkeerslichten door te komen. Op de Hondsrugweg werd ook nog enkele keren van rijbaan gewisseld om niet onder de verkeerslichten door te komen. Vanaf de Nijbracht ging het transport via het fietspad de Rondweg op. Hierop werd via de Glenarvanstraat de eindbestemming bereikt.

- Lees verder na de advertentie -

Voor het transport moest nog wel het een en ander gebeurden. Zo werden aan de Ermerweg 30 lantaarnpalen verwijderd. En moesten op meerdere plekken bomen worden gesnoeid. Het transport kwam op de Hondsrugweg stil te staan door twee obstakels: twee verkeerslichten ter hoogte van de brandweerkazerne. Deze werden ter plaatse losgegraven.

De gevaartes kwamen via de N34 Emmen binnen

Meerdere kruisingen werden afgesloten
Via de Nijbracht ging het transport het fietspad op

Meer nieuws

Blijf verbonden

21,200FansLike
1,347VolgersVolg
821VolgersVolg
48AbonneesAbonneer
Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!