Akka’s Stadsboerderij in Emmen ontvangt keurmerk ‘Diervriendelijke kinderboerderijen’

Ook dieren hebben recht op een mooie oude dag, om die reden roept Comité Dierennoodhulp woensdag twaalf september uit tot Oudere dieren dag. Comité Dierennoodhulp zal op woensdagmiddag 12 september om 14.00 uur vanwege Ouderen dieren dag aan Akka’s Stadsboerderij in Emmen (Hoofdstraat 18) het eervolle keurmerk ‘Diervriendelijke kinderboerderijen’ overhandigen.

Akka’s Stadsboerderij krijgt dit keurmerk omdat zij één van de weinige kinderboerderijen is die bewust niet fokt waardoor alle dieren daar oud kunnen worden. Ook de dieren van Akka’s Stadsboerderij ontvangen een traktatie.

Comité Dierennoodhulp heeft twaalf september uitgeroepen tot Oudere dieren dag omdat op veel kinderboerderijen en bij fokkers een groot deel van de dieren niet de kans krijgen om oud te worden. In april en mei worden de dieren geboren en met blijdschap ontvangen, maar in augustus en september verdwijnen velen van hen stilzwijgend via de achterdeur als overtallige dieren naar handelaar en slacht. Om aandacht te vragen voor dit volstrekt onnodige dierenleed is 12 september voortaan Oudere dieren dag. “Wij zijn heel erg blij dat deze kinderboerderijen het goede voorbeeld geven. En het mooiste is: zij hebben er niet minder bezoekers door! Kinderen verdienen het om te mogen leren dat dieren oud kunnen worden. Een dier moet je niet enkel geboren laten worden als schattige attractie, om het later als overtallig van de hand te doen of te doden. Dat is respectloos, zo gaan we niet met onze kat en hond om en zo horen we ook niet met andere dieren om te gaan. Dieren willen net als mensen ook prettig oud te worden.” aldus Sandra van de Werd van Comité Dierennoodhulp.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

× Geeft een tip door