Akka’s stadsboerderij plaatst zwarte zwanen in het Rensenpark

Op 1 mei a.s. om 14.00 uur plaatst Stichting Akka’s Ganzenparadijs die de stadsboerderij in het Rensenpark beheert een paar zwarte zwanen in de vijver naast Akka’s Stadsboerderij. De zwanen zullen worden vrijgelaten in het bijzijn van de heer Jaap Rensen. Op 27 februari is de naam van het mensenpark omgetoverd tot ‘Rensenpark’, vernoemd naar Jaap en Aleid Rensen. Tijdens de feestelijke bijeenkomst heeft Akka’s Stadsboerderij symbolisch de twee zwanen cadeau gedaan aan het park en de heer Rensen.

Twee zwarte zwanen zullen vanaf 1 mei in het park gaan wonen. De vogels zijn opgevangen door Akka’s Ganzenparadijs en de stichting is altijd op zoek naar goede opvangadressen. Dit is een mooie gelegenheid om het tweetal aan het park ‘cadeau’ te doen en tegelijkertijd een prachtig nieuw thuis aan de zwanen te bieden in het prachtige park. Diezelfde dag gaan ook de schapen die in de stadsboerderij verblijven een scheerbeurt krijgen, dit omdat het warme seizoen weer aanbreekt. Ook de D.A.R. Dierenambulance zal aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en te assisteren.

In Akka’s Stadsboerderij wordt met name aan oude dieren onderdak geboden en aan dieren die op welke wijze dan door onze maatschappij zijn afgedankt. Zo vind je er ex-legkippen en ex-slacht-konijnen die op de boerderij een prachtig nieuw leven hebben gekregen. “We vertellen het verhaal achter het leed van de dieren én laten zien dat we anders met dieren om moeten gaan. Met respect voor elk levend wezen proberen we hier wat voor de dieren te betekenen”, aldus voorzitter Chögyal Trizin.
Akka’s Stadsboerderij is gevestigd in de oude dierentuin. Deze wordt omgetoverd tot een creatief park waar steeds iets nieuws te beleven is. Een verrassende ontmoetingsplaats voor kleine en grote initiatieven rond kunst, cultuur en innovatie. Dit is een groeiend traject. Ook nu is het Rensenpark al een bezoek waard. Een aantal ruimtes in het park is tijdelijk verhuurd aan initiatiefnemers op het gebied van kunst, cultuur en innovatie. Het park is vanaf 1 mei dagelijks open tussen 09.00 en 21.00 .

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

× Geeft een tip door