dinsdag 26 oktober 2021

Ambulancehelikopter vervoert corona patiënt van Emmen naar Rotterdam

- Lees verder na de advertentie -

Vrijdagmiddag is de ambulancehelikopter geland bij het Scheper ziekenhuis in Emmen. Een corona patiënt moest vervoerd worden naar de IC van het EMC in Rotterdam.

De ‘lifeliner 5’ is eigenlijk bedoeld als ambulancehelikopter voor de Waddeneilanden. Echter heet de helikopter dan geen lifeliner 5, maar MEDIC 01. Sinds de coronacrisis wordt deze (grotere) helikopter ingezet voor het vervoeren van corona patiënten tussen de ziekenhuizen. De cabine heeft een compleet medisch interieur, vergelijkbaar met een rijdende ambulance. Dit maakt deze helikopter geschikt voor de ambulancezorg in de lucht.

- Lees verder na de advertentie -

Verschil met een traumahelikopter

Waar een ambulancehelikopter echt als een vervangende ambulance kan dienen, is de traumahelikopter een aanvulling op de ambulancezorg. Voornamelijk om specialistische medische kennis zo snel mogelijk ter plaatse te krijgen. Ook zijn de traumahelikopters een stukje kleiner.

Nickhttps://www.emmen112.nl
Oprichter en eigenaar van Emmen112. Voor vragen of opmerkingen, stuur een mail naar nick@emmen112.nl- Interesse in adverteren op Emmen112? Kijk eens op www.emmen24.nl voor de mogelijkheden of stuur een mailtje naar info@emmen24.nl

Meer nieuws

Blijf verbonden

21,101FansLike
1,298VolgersVolg
771VolgersVolg
48AbonneesAbonneer
Open chat
Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!