dinsdag 16 augustus 2022

Boeren vanaf Erica onderweg naar Den Haag [Fotoreportage]

- Lees verder na de advertentie -

In de nacht van maandag op dinsdag, rond 00:00 vertrok een grote groep trekkers vanuit Erica naar Den Haag om daar samen met duizenden andere boeren te demonstreren.

Rond 00:10 ging de groep trekkers de A37 bij Nieuw-Amsterdam op. Dit leverde voor het overige verkeer enige vertraging op. Toen de trekkers afslag Hoogeveen voorbij gingen werd door de politie, in verband met de veiligheid een rijdende afzetting gecreëerd zodat het overige verkeer de trekkers niet meer kon inhalen. Dit zorgde voor een kilometers lange file achter de trekkers aan.

- Lees verder na de advertentie -

Op de borden die op de trekkers waren bevestigd stonden teksten als “Met deze regering gaan de boeren naar de tering” “No farmers no food” en “U kunt ons niet vergeten zonder ons is er niets te eten”.

Boeren uit te omgeving verzamelen zich bij een boerderij in Erica

De boeren komen in actie omdat ze vinden dat de problemen in Nederland voor een groot deel op hun bordje terechtkomen. De boeren voelen zich het afvoerputje van de samenleving. Het lijkt of ze de schuld krijgen van alle milieuproblemen en ze daarom ook allemaal moeten oplossen, vinden de boeren.

Concreet hebben de organiserende partijen, verenigd in Agractie, de volgende punten: geformuleerd:

  1. Geen gedwongen verdere inkrimping van de veestapel.
  2. Strikt onafhankelijke metingen van CO2 en stikstof door een onafhankelijke partij die door de gehele sector wordt ondersteund en geaccepteerd. Geen rekentools.
  3. Het beleid rondom gewasbeschermingsmiddelen moet gebaseerd zijn op wetenschappelijke feiten. Niet op aannames en emotie.

[democracy id=”2″]

De groep trekkers vertrekt vanuit Erica
De trekkers, in de stromende regen op de A37 t.h.v. Geesbrug
De trekkers, in de stromende regen op de A37 t.h.v. Geesbrug
De groep trekkers, onder politiebegeleiding op de A28 tussen Hoogeveen en Staphorst
De groep trekkers, onder politiebegeleiding op de A28 bij Zwolle
Jordy
Jordy
Jordy is nieuwsredacteur bij Emmen24 Media. Naast de werkzaamheden als redacteur is Jordy ook verantwoordelijk voor de website.

Meer nieuws

Blijf verbonden

21,200FansLike
1,347VolgersVolg
881VolgersVolg
48AbonneesAbonneer
Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!