Brandlucht uit Duitsland trekt over Nederland

Een behoorlijk heftig luchtje, zo kun je het wel omschrijven. De paasvuren die in Duitsland zijn ontstoken zaterdagavond zijn de hele avond, nacht en nog in de ochtend te ruiken geweest.

De rook waait met de oostenwind zo onze kant op, op social media zijn er zeer veel mensen die de lucht ruiken. De geur is zelfs tot in Amsterdam te ruiken, aldus de brandweer.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu verwachtte vanaf zaterdagavond 20 april 2019 in heel Nederland smog door fijnstof. Naar verwachting is de luchtkwaliteit hier “onvoldoende” tot “slecht”. De mogelijke overlast (bijvoorbeeld rook, stof en geur) en het gebied dat hinder ondervindt, is afhankelijk van de windrichting, windsnelheid en het besluit van lokale overheden of de paasbulten door gingen.

In Duitsland gingen zaterdag avond en nacht vele tientallen paasvuren vlak over de grens al in de brand.

In de gemeente Emmen zijn er zo ongeveer 21 paasbulten waarvan er zeker 3 niet meer in de brand gestoken worden in verband met de droogte.

Zaterdag middag heeft er een brand gewoed in het Duitse Georgsdorf, deze was diezelfde middag nog brandmeester. Lees hier meer.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

× Geeft een tip door