- Lees verder na de advertentie -
Home Nieuws Brandweer heeft handen vol aan meerdere autobranden in Zuidoost Drenthe

Brandweer heeft handen vol aan meerdere autobranden in Zuidoost Drenthe

- Lees verder na de advertentie -

Omstreeks 02:50 uur werd de eerste brand gemeld aan de Boerdijk in Veenoord. Ter plaatse betrof het een auto op de carpool langs de A37 die in lichterlaaie stond, de brandweer heeft ondanks een snelle inzet niet kunnen voorkomen dat de auto totaal verwoest is.

De brandweer van Sleen ontdekte per toeval op de terugweg vanuit Veenoord een tweede autobrand aan de Oude Rijksweg in Erm, hier stond op de carpool langs de N34 een kleine bestelbus in lichterlaaie. De brandweer heeft ook deze brand geblust, maar de bestelbus is total loss.

De politie ontdekte omstreeks 04:15 uur nog een vernielde bestelbus langs de Boerdijk op de carpool waar eerder in de nacht al een autobrand was, hier heeft de politie onderzoek gedaan maar alles was nog aanwezig in de bestelbus, ondanks dat de ruiten er uit lagen.

Woensdagochtend omstreeks 05:15 uur is er opnieuw brandstichting geweest in een personenauto ditmaal aan de Verlengde Vaart Zuidzijde in Erica.

De brandweer van Klazienaveen kwam met spoed ter plaatse alsmede de politie. De auto stond al in lichterlaaie en werd ontdekt door buurtbewoners.

De brandweer van Klazienaveen heeft de brand geblust. 50 meter van de brand stond nog een personenauto met schade, hier waren de ruiten ingetikt en ook de voorruit vernield, net als eerder in de nacht bij de carpool in Veenoord.

In totaal komt inclusief deze drie autobranden het totaal op 9 in korte tijd waarvan 8 in de gemeente Emmen en 1 in Coevorden.

De politie onderzoekt de beide zaken, duidelijk lijkt wel dat er een pyromaan actief is in de regio. De burgemeester van Emmen liet dinsdag weten eerst de politie onderzoeken af te wachten waarna er wordt gekeken of cameras noodzakelijk zijn.

Fotos: Fabian

- Lees verder na de advertentie -

GEEN REACTIES

Geef een reactie

× Geeft een tip door