Brutale oplichting bij 87-jarige in Erica

Op zaterdag 26 maart na tien uur in de ochtend zijn er twee personen op verschillende tijdstippen bij een 87-jarige man aan de Kerklaan op Erica aan de deur geweest.

Omstreeks tien uur werd hij gebeld door een zogenaamde bankmedewerker. Deze bankmedewerker vertelde een verhaal dat er een poging tot oplichting was geweest en dat de bank nu de bankpas daarom moest ophalen. Even later kwam er daadwerkelijk een man de bankpas ophalen. Later op de dag, tijdstippen zijn onbekend, kwam er een tweede man aan de deur. Deze heeft zilverwerk (met de smoes dat deze getaxeerd moesten worden van de bank) meegenomen.

Diezelfde zaterdagavond is in Zwolle en Meppel met de bankpas geld opgenomen en in de nacht van zaterdag op zondag is in Groningen met de bankpas geld opgenomen.

Het slachtoffer kan één dader (degene die als eerste binnenkwam en de bankpas heeft opgehaald) als volgt omschrijven: blanke man, van middelbare leeftijd, netjes gekleed en hij sprak correct Nederlands.

De politie is op zoek naar mensen die in de ochtend een man hebben zien lopen, welke mogelijk op viel door vreemd/zoekend gedrag, in de omgeving van de Kerklaan, Havenstraat en Veenschapswijk op Erica. Ook is de politie op zoek naar camerabeelden. Indien men camera’s in deze buurt heeft hangen en daar staat iets verdachts op, dan hoort de politie dit graag via 0900-8844 (reg. nr. 2022076624).

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!