zondag 25 september 2022

Buschauffeurs staken weer

- Lees verder na de advertentie -

Door de vakbonden is er een estafettestaking georganiseerd. Hierdoor rijden er op zaterdag 26 mei bijna geen bussen van Qbuzz in Groningen en Drenthe (stad- en streekbussen). 

De werkgevers in het openbaar vervoer willen graag opnieuw met de vakbonden in gesprek om te zorgen voor een nieuwe en betere cao. Hier is de afgelopen weken achter de schermen hard aan gewerkt, zonder resultaat. De bonden hebben daarop besloten een estafettestaking te organiseren. Op zaterdag wordt er in meerdere regio’s in Nederland gestaakt, waaronder bij Qbuzz in Groningen en Drenthe. Qbuzz vindt het erg vervelend dat de reizigers ernstige hinder ondervinden van deze staking.

- Lees verder na de advertentie -

Op 15 januari bereikten de werkgevers en de vakbonden FNV en CNV na een lang en complex proces een gezamenlijk onderhandelingsresultaat. Resultaat was 8,3% loonsverhoging in drie jaar en goede afspraken over de werkdruk. De FNV nam daarna drie maanden de tijd om het resultaat aan haar leden voor te leggen. Het resultaat is door de leden afgewezen. De FNV heeft het resultaat alleen voorgelegd aan leden die op de vergaderingen aanwezig waren, een kleine 10%.

Jordy
Jordy
Jordy is nieuwsredacteur bij Emmen24 Media. Naast de werkzaamheden als redacteur is Jordy ook verantwoordelijk voor de website.

Meer nieuws

Blijf verbonden

21,200FansLike
1,347VolgersVolg
906VolgersVolg
48AbonneesAbonneer
Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!