Dierenambulance haalt ook dode dieren op

Sinds deze week haalt stichting DAR dierenambulance ook overleden huisdieren op in de gemeente Emmen. De stichting laat op haar Facebookpagina weten regelmatig te horen dat bijvoorbeeld aangereden katten heel lang op de weg blijven liggen.

‘Dit is een naar gezicht, maar daarbij gaat de staat van het dier drastisch achteruit wat identificatie en het afscheid door een eventuele eigenaar zeer moeilijk maakt. Dode huisdieren worden door ons gecheckt op chip en daarna, indien nodig, aangemeld bij Amivedi en onze facebookpagina’s per regio,’ aldus de stichting. ‘We verzorgen het huisdier met alle zorg en respect. Wanneer er een mogelijke eigenaar bekend is zullen we er alles aan doen om de identificatie en/of het afscheid zo goed mogelijk te regelen.’

Naast Emmen heeft de DAR in één keer laten weten op al hun facebook pagina’s dat ze in alle gemeenten (Emmen, Coevorden, Hardenberg en Hoogeveen) op dode huisdieren rijden.

Gebruikelijk is deze keuze niet, vooral niet omdat in Emmen, maar ook in de andere gemeenten m.u.v. Coevorden, dit normaal geregeld wordt door de gemeente. De dieren worden dan opgehaald en belanden in een vrieskist. Er wordt dan niet geprobeerd om het dier weer ‘netjes’ te maken voor de eigenaar.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

× Geeft een tip door