Dierenambulance onder vleugels bij Akka’s ganzenparadijs

Een jaar geleden is Stichting Dierenambulance Emmen-Coevorden opgericht. Een stichting die ieder gewond dier helpt. Vanaf het begin van de oprichting werd de stichting in zijn geheel bijna alleen gedragen door slechts enkele vrijwilligers. De laatste tijd is de groep vrijwilligers gegroeid en is er een enthousiast team ontstaan dat zich met raad en daad inzet voor alle gewonde dieren in de regio.
Tot afgelopen zaterdag werd de Dierenambulance Emmen-Coevorden geleid vanuit Schoonebeek door Herma van de Weerd. Daarbij werd ze gesteund door het bestuur en vrijwilligers. Echter met het groeien van het team, groeide ook het aantal werkzaamheden. Dat is de reden dat er naar een constructieve verandering werd gezocht in het bestuur en coördinatie van de stichting én de oplossing werd gevonden in de samenwerking met Stichting Akka’s Ganzenparadijs. Na een periode van intensieve samenwerking is besloten om het bestuur en de coördinatie van Stichting Dierenambulance Emmen-Coevorden bij de bestuurders van Stichting Akka’s Ganzenparadijs onder te brengen.
Met Akka’s Ganzenparadijs werd al langer nauw samengewerkt, maar met de intreding van de bestuurders van de Dalense stichting wordt een nieuwe stap gemaakt voor een stabiele toekomst voor de ambulancedienst. Het bestuur hoopt zo de kwaliteit van de Dierenambulance te waarborgen, waardoor er nu én in de toekomst veel dieren die het nodig hebben gebruik kunnen maken van Dierenambulance Emmen-Coevorden.
De vrijwilligers en het bestuur van beide stichtingen zijn blij met de ingeslagen weg en zien voor de dieren een positieve toekomst tegemoet.
De coördinatie is overgedragen door Herma van der Weerd aan Chögyal Trizin. “Soms komen er mogelijkheden op je pad, die je met beide handen aan moet grijpen. Deze beslissing zal de Dierenambulance Emmen-Coevorden een stabiele basis voor de toekomst bieden”, aldus Herma van der Weerd.
“In de samenwerking die er was, hebben we regelmatig onze hulp aangeboden om de Dierenambulance te helpen, nu kunnen we de ervaring vanuit ons opvangwerk voor dieren inbrengen in de organisatie én overbrengen op alle vrijwilligers om samen nóg meer voor de dieren te kunnen betekenen”, aldus Chögyal Trizin.
Het telefoonnummer 06 – 55 286 287, de bankgegevens en het website adres blijven hetzelfde. Het vestigings- en het postadres worden: Burgemeester ten Holteweg 47 in Dalen. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.dierenambulanceemmencoevorden.nl of www.ganzenparadijs.nl.

[supsystic-gallery id=2 position=center]

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!