Dierenambulances uit Drenthe helpen bij olietanker ongeluk in Rotterdam

Maandagochtend is een grote groep vrijwilligers met ruim 5 dierenambulances van de stichting D.A.R. naar Rotterdam vertrokken om olievogels uit het water te halen.

De groep gaat helpen bij het vangen van honderden vogels, onder andere: zwanen, aalscholvers, meeuwen en ganzen die zijn besmeurd met olie na de lekkage van stookolie in het Botlekgebied in Rotterdam van zaterdag. Verscheidene Dierenorganisaties én vogelopvangcentra, ondersteund door dierenambulances, brandweer en Rijkswaterstaat proberen de dieren te vangen en schoon te maken.

De, naar schatting ruim duizend, vogels moeten zo snel mogelijk geholpen worden, omdat de olie het verenkleed en de vetlaag op de veren van de vogels aantast en daardoor de vogels niet meer waterdicht zijn. Hierdoor kunnen ze onderkoeld raken, maar ook zinken en een hele nare dood sterven.

Afgelopen zaterdag ontstond er een olielek toen een Noorse olietanker een steiger ramde. Er lekte zo’n 200 ton stookolie het water in. De hele nacht zijn hulpdiensten met zes reinigingsvaartuigen bezig geweest om de olie te verwijderen. Het gaat dagen, zo niet weken duren om de vervuiling op te ruimen.

Dierenambulances uit verschillende delen van het land gaan naar Rotterdam om te helpen, zo ook de stichting Dutch Animal Rescue dierenambulance uit de regio Emmen tezamen met de regio’s Coevorden en Hardenberg van D.A.R.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!