Eigenwijze poes houdt brandweer lang bezig in Emmer-Compascuum

Aan de Kanaal B ZZ in Emmer-Compascuum heeft een poes de brandweer flinke tijd beziggehouden. De poes klom enkele dagen geleden de boom in en durfde sindsdien er niet meer uit.

Voor de tweede keer in 24 uur rukte de brandweer van Emmer-Compascuum uit om een poging te ondernemen om het dier te bevrijden. De poging met een ladder het dier te bereiken mocht niet baten. Hierna werd gekozen om het dier met een waterstraal de boom uit te ‘jagen’. Het beestje liet zich aanvankelijk ook niet afschrikken door de ferme waterstraal, maar na anderhalf uur en 1500 liter water – de hele watervoorraad uit de brandweerwagen ging op – gaf het dier zich toch gewonnen.

Het opgeluchte baasje ving de poes op in een kattenbak. Een dierenambulance kwam ter plaatse om de poes te controleren op eventuele verwondingen. Na ongeveer anderhalf uur kon de brandweer weer terug richting de kazerne.

Donderdagmiddag werd door de brandweer geprobeerd met een ladder het dier te bereiken, maar bij het plaatsen van de ladder, klom de poes hoger de boom in. Na op de grond voer van het beestje te hebben neergelegd, stopte daar de actie van de bluslieden.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

× Geeft een tip door