FC Emmen klimt naar negende plek

FC Emmen wist vrijdagavond in eigen huis omhoog te klimmen naar de negende plaats op de ranglijst. Met de dertiende treffer van Cas Peters wist Emmen de drie punten thuis te houden. De negende plek is belangrijk voor Emmen, zoals de zaken nu zijn is deze plek nodig om mee te doen aan de play-offs. Emmen heeft, net als RKC, 49 punten maar wel een beduidend beter doelsaldo. FC Eindhoven volgt met 47 punten op plek 11.

FC Emmen hoopte op een vroege treffer tegen Achilles’29, maar deze kwam er niet. Ze hadden in de beginfase  wel veel kansen, onder andere van Bannink, Bos, Siekman en Bakker, allemaal kregen ze de bal niet in het net. Na rust werd Henk Bos vervangen voor Issa Kallon. Hij bracht meer snelheid en verrassing in de ploeg, helaas verdween dit na een kwartier al gouw. Trainer Lukkien bracht in de 63e minuut Kai Huisman in de ploeg. Hij was gretig en stond aan de basis van het doelpunt van Peters.

In de het eind van de wedstrijd ging Achilles’29 alles of niet spelen en Emmen had vele kansen op de 2-0. Beide ploegen wisten het net niet meer te raken.