FC Emmen komt in blessuretijd op gelijkspel

Het geplaagde NEC kreeg al na vier minuten een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Mohamed Rayhi werd na een goede pass van Mart Dijkstra gevloerd in het zestienmetergebied en scheidsrechter Kevin Blom wees naar de stip. Arnaut Groeneveld schoot deze keer tegen doelman Dennis Telgenkamp. Nog geen twee minuten later kopte Ted van de Pavert uit een corner op de lat.

Qua spel bood FC Emmen NEC prima partij, toch kwamen de drenten pas na zestien minuten tot de eerste echte kans. Een poging van ex-NEC’er Youri Loen zeilde net naast en Michael Chacon schoot even later over het doel van keeper Joshua Smits. Net op het moment dat NEC weinig leek te creëren, besloot Guus Joppen een uitstapje naar voren te maken. De rechtsback kreeg de ruimte en gaf op tijd de pass aan Schuurman, die snoeihard raak schoot: 1-0.

De Emmenaren kwamen in de eerste helft niet tot veel kansen, maar door de 1-0 stand was er wel van alles mogelijk voor de gasten. NEC maakte vooral aanvallend nog geen goede indruk. Met negen man achter de bal was NEC verdedigend angstig. Vlak voor rust bracht Smits nog knap redding op een poging van dichtbij van Smits. Vooral voorin moest er een tandje bij. Spits Sven Braken, die het richting de rust nog zonder succes met een omhaal probeerde, werd te weinig bereikt.

NEC begon matig aan de tweede helft. Pas na een uur ging de thuisploeg aanvallen, wat resulteerde in een kans voor Groeneveld. De vleugelspeler schoot in de rechterhoek op aangeven van Braken en zag zijn poging gered worden door Telgenkamp. In de daaropvolgende corner voorkwam de doelman van Emmen weer een treffer toen Joppen het met zijn hoofd probeerde. Emmen had na rust meer balbezit, creëerde er niet veel mee, maar dicteerde in grote delen van de tweede helft wel het spel. Dat leverde in de absolute slotfase de gelijkmaker op via verdediger Nick Bakker.

Aanstaande dinsdag speelt NEC weer tegen FC Emmen, maar dan in de JENS Vesting in het KNVB-bekertoernooi. Daarna staat op maandag 25 september de uitwedstrijd in de competitie tegen Jong PSV op het programma.

Wedstrijdverloop
4′ Penalty gemist: Groeneveld.
23′ 1-0: Schuurman.
90+2 1-1.

Opstelling NEC: Smits; Joppen, Golla, Van de Pavert, Verdonk; Dijkstra, Schuurman (71′ Kadioglu), Breinburg; Rayhi, Braken, Groeneveld.

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Veendorp, Veldmate (65′ Lima), Bakker; Ben Moussa, Klok, Bannink (61′ Jansen), Loen; Chacon (78′ Haydary), Peters.

Bron: ForzaNEC