FC Emmen wint eerste playoff wedstrijd verpletterend

FC Emmen heeft maandagavond een enorme stap gezet richting de volgende ronde van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De ploeg uit Emmen wist met 1-5 te winnen in Waalwijk van RKC

Vrijdagavond wist FC Emmen niet te winnen. Het gemis van Peters en Siekman was nauwelijks te merken in Waalwijk. Binnen een half uur stond het al 0-2. Youri Loen opende de score met een afstandsschot. Issa Kallon verdubbelde de score door te profiteren van de rebound na een schot van Oguzhan Türk.

Na de rust ging Emmen verder. Alexander Bannink scoorde de 0-3 binnen na een actie van Olijve en even later zorgde Olijve zelf voor de 0-4. Al die vier doelpunten bleken echter slechts voorspel voor het absolute hoogtepunt van de avond. Gelegenheidsspits Kai Huisman werd fraai vrijgespeeld en wipte de bal vervolgens bijzonder leep over doelman Tamati Williams heen: 0-5. Johan Voskamp redde vijf minuten voor tijd de eer voor RKC en maakte de 1-5.