Forse rookontwikkeling door brand bij metaal en ijzerhandel in Nieuw-Dordrecht [UPDATE]

Bij ijzer- en metaalhandel Brink aan de Oosterwijk WZ in Nieuw-Dordrecht heeft vanmiddag een grote brand gewoed in een afvalbult.

Zowel vanuit Emmen als Klazienaveen kwamen brandweerwagens ter plaatse om het vuur te bestrijden. Omwonenden werden via een NL-Alert aangeraden om deuren en ramen gesloten te houden en mogelijke ventilatie uit te zetten. Tijdens de brand trok de rook recht op Emmen centrum af.

Een loods, die naast de brandende plastic afvalbult stond raakte ook beschadigd door de brand. Hoe groot de schade aan de loods is is niet bekend.

Er is een NL Alert afgeven dat mensen die last hebben van de rook de ramen en deuren moeten sluiten. Veiligheidsregio Drenthe heeft om 14:30 het NL Alert weer ingetrokken.

Het is de tweede keer in een jaar dat er brand uitbreekt bij een metaalbedrijf aan de Oosterwijk WZ in Nieuw-Dordrecht. Vorig jaar augustus ging het goed mis bij B&B Afval Recycling, een paar bedrijven verder op. Bij die brand had de brandweer meerdere dagen nodig om de zeer grote brand te blussen. Hierbij was een blushelikopter van defensie ook noodzakelijk.

De oorzaak van de brand is onbekend.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

× Geeft een tip door