Fresenius Kabi investeert ongeveer 100 miljoen in locatie Emmer-Compascuum

Fresenius Kabi heeft bekend gemaakt dat zij fors gaat investeren in haar locatie in Emmer-Compascuum. Fresenius Kabi is een grote multinational die tal van medische producten maakt voor en diensten levert aan de gezondheidszorg. In Emmer-Compascuum maakt het bedrijf producten die gebruikt worden voor bloed- scheidingstechnieken. Met de aangekondigde investering wordt de vestiging in Emmer-Compascuum geschikt gemaakt voor een andere activiteit: productie van klinische voeding. Planning is dat de productie in 2020 gaat starten.

Productie van medische voeding is een bestaande activiteit van Fresenius Kabi. Vanwege de toenemende vraag moet het bedrijf de productie verhogen. Het bedrijf heeft hiervoor haar oog laten vallen op de locatie in Emmer-Compascuum.

Wethouder Bouke Arends: “Fantastisch dat Fresenius Kabi fors investeert in Emmer-Compascuum. Hiermee komt duidelijkheid in de situatie over de toekomst van het bedrijf in onze regio. Met deze investering geeft Fresenius Kabi dan ook een duidelijk signaal af. Wij zijn blij dat Fresenius Kabi ervoor kiest haar economische activiteiten te blijven ontplooien in Emmer-Compascuum. Belangrijk hierbij is ook dat het aantal arbeidsplaatsen behouden blijft met de investering”.

Gedeputeerde Henk Brink: “Als provincie hebben we – samen met de gemeente Emmen – regelmatig gesprekken gevoerd met Fresenius Kabi over de ontwikkelingen de laatste jaren bij de vestiging in Emmer-Compascuum. We zijn erg blij met dit resultaat. Deze investering geeft perspectief voor de toekomst. De uitstekende samenwerking met onder anderen de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM), de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) en in het bijzonder het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft mede bijgedragen om Fresenius Kabi te behouden in de regio.”

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

× Geeft een tip door