Geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen bij brand recyclingbedrijf

Uit metingen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat er bij de brand geen gevaarlijke hoeveelheden stoffen (dioxines en zware metalen) vrijgekomen zijn bij de brand bij het recyclingbedrijf in Emmen.

Woensdag 1 augustus 2018 is bij het bedrijf B&B Afval Recycling aan de Oosterwijk Westzijde in Nieuw-Dordrecht een grote brand uitgebroken. De brand is sinds donderdagavond uit, omdat het een zeer grote brand betrof waarbij veel rook vrijkwam is uit voorzorg de oproep gedaan om ramen en deuren te sluiten en was er een NL-alert afgegeven.

De Gemeente Emmen raad u aan om geen gewassen met zichtbare roetdeeltjes er op te eten. Groenten en fruit die niet zichtbaar verontreinigd zijn, kunt u het beste schillen, pellen of wassen voor gebruik. Omdat het erg droog is, kunt u nog last hebben van stof. Sluit alleen uw ramen en deuren als deze stof richting uw huis waait.

Heeft u nog gezondheidsvragen naar aanleiding van de brand? Neem dan contact op met GGD Drenthe op 0592 30 63 00(externe link). Bij andere vragen kunt u vanaf maandag contact opnemen met de gemeente Emmen op het nummer 14 0591.

 

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

× Geeft een tip door