Geen spoed, wel brandweer? Bel 0900-0904

Vanaf maandag 12 oktober is het nieuwe landelijke nummer 0900-0904 van de brandweer in gebruik.

Het telefoonnummer 0900-0904 is 24 uur per dag bereikbaar voor alle niet-spoedeisende meldingen waarbij je de brandweer ter plaatse nodig hebt. Je wordt gevraagd de plaatsnaam in te spreken waar je de melding voor doet. De centrale verbindt je door met de regionale meldkamer. Zo word je snel geholpen en blijft de 112-lijn vrij voor levensbedreigende en spoedeisende situaties.

Niet spoedeisend

Er zijn veel situaties denkbaar waar de brandweer niet met spoed naartoe hoeft. Het gaat om alle situaties waar mogelijk gevaar kan optreden, maar wat op dat moment nog niet gevaarlijk of levensbedreigend is. Bijvoorbeeld een vermoeid paard dat niet meer op eigen kracht uit de sloot kan komen, een boom die over de openbare weg ligt en voor verkeershinder zorgt of een waterlekkage waardoor straten blank komen te staan. Het gaat dus om situaties die op dat moment niet gevaarlijk of levensbedreigend zijn. In deze gevallen bel je 0900-0904. Bij twijfel, bel je altijd 112.

Spoed: 112

Dankzij het nieuwe nummer blijft de spoedlijn 112 open voor levensbedreigende of spoedeisende meldingen. Bij twijfel is 112 bellen altijd de beste optie.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

× Geeft een tip door