zondag 25 september 2022

Geld pinnen in Winkelcentrum de Rietlanden wordt steeds moeilijker

- Lees verder na de advertentie -

Als je in de Rietlanden, de grootste wijk van Emmen, geld wil pinnen heb je steeds vaker een probleem. Na de ramkraak in het winkelcentrum Angelslo heeft de Rabobank besloten de pinautomaat aan het  Valkenveld tijdelijk te sluiten. Na een aantal weken heeft de Rabobank Emmen-Coevorden echter besloten de automaat definitief weg te halen.

De bank noemt de aanzienlijke terugloop in het aantal pin-transacties en de hoge beveiligingskosten tegen ramkraken als voornamelijke redenen. Echter wil de bank geen uitgebreide redenen geven waarom deze automaat weg is gehaald. Het vermoeden heerst dat de impact te groot zal zijn tijdens een ramkraak aangezien er mensen boven de automaat wonen.

- Lees verder na de advertentie -

De pin automaat van de ING Bank, die in het pand van Bruna zat, is zonder aankondiging ook verdwenen. De bank heeft besloten het aflopend contract met Bruna niet te verlengen en heeft de automaat weggehaald. ING Bank heeft laten weten dat ongeveer de helft van de automaten van ING in Nederland gaan verdwijnen. De automaat binnen in de Bruna blijft wel gewoon in gebruik, maar hier kunnen alleen ING klanten terecht tijdens openingstijden.

De SNS Bank heeft op dit moment als enige nog een pinautomaat in het winkelcentrum. Echter blijkt door dat de andere automaten weg zijn, deze automaat sneller leeg is en dus vaker onbruibaar is.
De wijkvereniging en winkelcentrum zijn echter, in verband met vakantie, niet bereid hun mening te geven over deze kwestie.

Jordy
Jordy
Jordy is nieuwsredacteur bij Emmen24 Media. Naast de werkzaamheden als redacteur is Jordy ook verantwoordelijk voor de website.

Meer nieuws

2 REACTIES

  1. Er staat nog een automaat binnen in de Jumbo.
    Nog veiliger ook.
    Anders kan je altijd bij de Jumbo meer geld pinnen bij je boodschappen alleen dat moet je wel even vragen.

  2. Ik kan het aan de ene kant wel begrijpen dat ze de automaten weghalen i.v.m de ramkraken maar zorg dan eerst dat er een goed alternatief is voordat de automaten weggehaald worden. Ik vind het schandalig dat men de automaten weg haalt zonder dat er een goed alternatief is. De banken rekenen steeds hogere servicekosten maar verlenen steeds minder service. Gewoon waardeloos!

Reacties zijn gesloten.

Blijf verbonden

21,200FansLike
1,347VolgersVolg
906VolgersVolg
48AbonneesAbonneer
Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!