Geld pinnen in Winkelcentrum de Rietlanden wordt steeds moeilijker

Als je in de Rietlanden, de grootste wijk van Emmen, geld wil pinnen heb je steeds vaker een probleem. Na de ramkraak in het winkelcentrum Angelslo heeft de Rabobank besloten de pinautomaat aan het  Valkenveld tijdelijk te sluiten. Na een aantal weken heeft de Rabobank Emmen-Coevorden echter besloten de automaat definitief weg te halen.

De bank noemt de aanzienlijke terugloop in het aantal pin-transacties en de hoge beveiligingskosten tegen ramkraken als voornamelijke redenen. Echter wil de bank geen uitgebreide redenen geven waarom deze automaat weg is gehaald. Het vermoeden heerst dat de impact te groot zal zijn tijdens een ramkraak aangezien er mensen boven de automaat wonen.

De pin automaat van de ING Bank, die in het pand van Bruna zat, is zonder aankondiging ook verdwenen. De bank heeft besloten het aflopend contract met Bruna niet te verlengen en heeft de automaat weggehaald. ING Bank heeft laten weten dat ongeveer de helft van de automaten van ING in Nederland gaan verdwijnen. De automaat binnen in de Bruna blijft wel gewoon in gebruik, maar hier kunnen alleen ING klanten terecht tijdens openingstijden.

De SNS Bank heeft op dit moment als enige nog een pinautomaat in het winkelcentrum. Echter blijkt door dat de andere automaten weg zijn, deze automaat sneller leeg is en dus vaker onbruibaar is.
De wijkvereniging en winkelcentrum zijn echter, in verband met vakantie, niet bereid hun mening te geven over deze kwestie.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!