Gemeente doet aangifte van vernielingen bij Grote Rietplas

De afgelopen dagen maakten vandalen bijna elke dag spullen stuk bij de Grote Rietplas. Zowel de tijdelijke toiletten als het speeltoestel zijn vernield. Ook hebben ze de prullenbakken in brand gestoken. De gemeente heeft aangifte van vernieling gedaan.

Speeltoestel niet meer bruikbaar
Het speeltoestel is van z’n fundering gebroken. Zo erg zelfs dat kinderen er niet meer veilig op kunnen spelen. Er staan nu hekken om het speeltoestel heen. De schade bedraagt zo’n € 30.000,-. 

Toiletten vaker mikpunt            
Vorig jaar is het toiletgebouw dat de gemeente had neergezet meerdere malen vernield. Daaromheeft de gemeente dit toiletgebouw toen verwijderd. Omdat de wens voor toiletten groot is, heeft de gemeente dit jaar tijdelijke toiletten (dixies) bij de Grote Rietplas geplaatst. Toch zijn ook deze weer stuk gemaakt.

Aangifte gedaan
Wethouder René van der Weide: “We willen graag bezoekers en omwonenden tegemoet komen met voorzieningen bij de Grote Rietplas, zoals toiletten en een speeltoestel. Het is toch te zot voor woorden dat een stelletje vandalen dit steeds onmogelijk maakt! Daarom denken we samen met de wijkverenigingen na over een structurele oplossing.”

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

× Geeft een tip door