Gemeente Emmen strijdt om Age Friendly Cultural City titel

Emmen is een van de vijf steden die deelneemt aan het tweejarige programma ‘Age Friendly Cultural Cities’ van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Aan dit programma zit ook een prijs verbonden: de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs, ter waarde van 20.000 euro. Op 8 oktober wordt de prijs uitgereikt tijdens de slotmanifestatie en weten we of Emmen zich winnaar mag noemen.

De afgelopen maanden lieten de vijf gemeenten tijdens een lokale manifestatie hun visie op het thema ‘ouderen en cultuurparticipatie’ aan het publiek zien. Een jury, onder leiding van Hedy d’Ancona, bezocht deze events. Op basis van haar bevindingen, en aangeleverde rapportages, maakte de jury een keuze voor de gemeente die zich het beste heeft ontwikkeld als Age Friendly Cultural City.  

Ouderen en cultuurparticipatie
Er hebben verschillende projecten in Emmen plaatsgevonden om ouderen mee te laten doen aan kunst en cultuur. Twee keer een cultureel dagje uit voor zorgbehoevende ouderen, een dansproject voor vitale ouderen, de wandel- en fietsroute in Schoonebeek met verhalen uit het dorp. Wethouder Robert Kleine: “We willen graag dat ouderen de kans krijgen om mee te doen aan kunst- en cultuuractiviteiten. Niet alleen de  gezonde en vitale ouderen maar ook mensen die extra zorg nodig hebben. Zo ontmoeten ouderen andere mensen en doen ze weer mee in de maatschappij. Dat heeft een positief effect op hun gezondheid. Daarnaast is het enorm fijn om te zien dat we veel van onze ouderen nu genieten van cultuur omdat ze vroeger die kans niet hebben gehad. We laten ze dit graag beleven”.

BNG Bank Lang Leve Kunstprijs 
Met het programma ‘Age Friendly Cultural Cities’ moedigt het Fonds voor Cultuurparticipatie steden aan om het kunst- en cultuuraanbod van, voor en door ouderen op peil te houden en te verduurzamen. Tijdens de slotmanifestatie wordt de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs 2018 uitgereikt aan de gemeente die zich het best als Age Friendly Cultural City heeft ontwikkeld. Emmen is naast Deventer, Doetinchem, Groningen (stad en provincie) en Utrecht een van de vijf steden die kans maakt.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

× Geeft een tip door