Goede doel van de maand #1

Dit is de eerste editie van “het goede doel van de maand”. Elke maand rond de 15e lichten we een goed doel of initiatief uit om daar meer bekendheid aan te geven. We maken een reportage en vervolgens laten we het een maand bovenaan onze pagina staan. In deze eerste editie is ‘Stop pesten’ het goede doel van de maand.

Initiatiefnemer is de 47-jarige William Hummel uit Klazienaveen. Hummel, vroeger zelf ook gepest, noemt het pesten anno 2018 ‘een groot probleem dat veel meer aandacht zou moeten krijgen.’ Pesterijen kunnen diepe wonden achterlaten bij mensen die het is overkomen.


William wil een videoclip maken. Hierin spelen zang, rap en dans de hoofdrol met als lijdend doel: Stop pesten! Om de videoclip compleet te maken (met muzikanten, dansers en bekende mensen die hun verhaal doen) is een doneer actie opgericht.  Deze actie kun je hier vinden.

Meer dan alleen stop pesten

William zit naast zijn initiatief tegen pesten zeker niet stil. Hij geeft onder andere door het hele land beatbox-workshops aan jong en oud, met of zonder beperking. Ook is hij leraar bij een karate school; Shotokan karate in Emmen. Tijdens zijn lessen heeft hij al meerdere kinderen geholpen er weer boven op te komen nadat ze zijn gepest. Zo ook de 15-jarige Roséanna uit Emmen. Ze kwam bij William in de les, beschadigd door het gepest dat ze had meegemaakt. Dankzij de trainingen bij William is ze sterker geworden en durft ze zichzelf weer te zijn. Ze schreef een emotioneel stuk hoe pesters haar kindertijd voor een groot deel hebben verwoest. Voor het volledige verhaal van Roséanna klik hier.

Kinderen gingen mij uitschelden, ik was een kut kind. Ze pakten mijn schooltasje af en gingen me uitlachen, ik moest dingen doen om mijn schooltas terug te krijgen. Ik trapte erin maar kreeg mijn tas
niet terug.

Ze gingen me slaan, duwen en hard lachen.

Wat ben ik blij dat ik op karate ben gegaan en een leraar had die wel wat in me zag en me geholpen heeft. 

Nu wordt ik sterk en laat me niet meer pesten, ik ben niet meer bang buiten.

William is nog hard op zoek naar mensen die willen helpen bij het initiatief. Hij zoekt mensen die willen helpen met de videoclip of mensen die hun verhaal willen doen. Bovendien wordt er nog gezocht naar sponsoren.

Wil jij bijdragen aan dit goede initiatief? Neem dan contact op met William Hummel via 06 435 460 16.

Zelf een initiatief aanmelden?

Wil je zelf een initiatief aanmelden? stuur een mailtje naar info@emmen-112.nl, vul het contact formulier in of stuur een privé bericht naar onze Facebook pagina.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

× Geeft een tip door