Goede doel van de maand #3

Dit is de derde editie van het goede doel van de maand. Elke maand lichten we een goed doel of initiatief uit die ons is voorgedragen om er meer bekendheid aan te geven. We maken een reportage en vervolgens laten we het een maand bovenaan onze pagina staan. In deze tweede editie willen we graag Stichting Joëlle’s helping hand onder de aandacht brengen als goed initiatief.

Joëlle werd geboren op 19 september 2005 te Barger­-Compascuum. In oktober 2013 kregen ze te horen dat Joëlle medulloblastoom had, een zeer agressieve kwaadaardige hersentumor met uitzaaiingen in de hersenen en ruggenmerg. Een traject volgde van 31 bestralingen van het gehele hoofd en rug, 12 chemogiften en 6 chemokuren waarbij ze na de laatste chemokuur 17 weken op de Kinder Intensive Care belandde van het UMCG te Groningen. Ze werd uiteindelijk “schoon” verklaard. Dit heeft echter maar een jaar geduurd voordat de kanker weer terug kwam in de zomer van 2015. Weer belandde Joëlle op de kinder IC voor behandelingen met zware bijwerkingen. Joëlle lag aan de beademing en het ging slechter. Dankzij een laatste verlengende behandeling heeft hebt gezin nog wat kostbare tijd samen kunnen doorbrengen en mooie herinneringen kunnen maken. Helaas heeft de ziekte gewonnen en is Joëlle (net 10 jaar oud) overleden.

Na het overlijden van Joëlle op 31 oktober 2015 hebben haar ouders en broer op 26 januari 2016 “ Stichting Joëlle’s helping hand ” opgericht. De stichting zamelt geld in om financiële ondersteuning te kunnen geven aan gezinnen met een smalle beurs, wiens kind is opgenomen op de Kinder Intensive Care van het UMCG. De financiële ondersteuning is voor de (langdurig) verblijfskosten van het Ronald mcDonaldhuis Groningen à € 15,00 per nacht.

Het medisch maatschappelijk werk of ons contactpersoon binnen de Kinder IC van het UMCG beslissen wie er voor een vergoeding in aanmerking komen.

Steentje bijdragen?

Wilt u uw steentje bijdragen?  Kijk hier eens wat u kunt doen!

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

× Geeft een tip door