Goede opkomst Beeball Clinic Bedrocks

De honk- en softbalbalvereniging Bedrocks uit Emmen was blij verrast toen de aanmeldingen binnenkwamen voor de beeball clinics op twee zondagochtenden.

In samenwerking met de buurtsportcoaches van de Gemeente Emmen hebben van verschillende basisscholen uit Emmen ongeveer 20 kinderen in de leeftijd vier tot negen jaar kennis kunnen maken met deze vereenvoudigde vorm van honkbal.

Door dit onverwachte hoge aantal aanmeldingen moest er door de organisatie van Bedrocks creatief geschakeld worden, zodat alle kinderen een actieve training zouden hebben.

In meerdere zalen konden kinderen zich uitleven in het slaan met een echte honkbalknuppel, gooien, vangen met een honkbalhandschoen, fielden (het stoppen van een lage bal) en het echte veldwerk in spelvorm.

Ondanks dat er kinderen van deze leeftijd in de eerste instantie van een slagpaaltje af moesten slaan, waren er zelfs al kinderen die het slaan op een aangegooide bal al snel onder de knie hadden.

De kinderen die er niet genoeg van kregen zijn door Bedrocks Emmen uitgenodigd om nog eens vijfmaal gratis mee te trainen. De organisatie van de honkbalvereniging uit Emmen hoopt stiekem dat er zich nieuw leden melden, maar kijken hoe dan ook terug op twee geslaagde clinicdagen.


Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!