Gratis isolatie in Emmen voor minima

Woningeigenaren uit Emmen met een laag inkomen kunnen binnenkort gratis tot 2.500 euro aanvragen voor isolatie in Emmen. Op deze manier kunnen zij hun huis kosteloos laten isoleren. Men hoeft het geld namelijk niet terug te betalen en ook niet voor te schieten. Zo wil de provincie Drenthe woningeigenaren in Emmen ondersteunen bij de verduurzaming van hun huis.

Subsidie voor minima

Volgens de provincie dreigen Drentse huishoudens met een laag inkomen financieel in de knel te raken door de stijgende gasprijs. Veel van de Drentse minima wonen in slecht geïsoleerde woningen. Omdat ze weinig te besteden hebben, kan deze groep niet meedoen aan de energietransitie. Daardoor bestaat de kans dat huiseigenaren met een laag inkomen de energierekening straks niet meer kunnen betalen. Daarom werkt de provincie aan een extra regeling in aanvulling op de landelijke subsidies.

Drents isolatieprogramma

Via het Drents Isolatieprogramma kan een huishouden met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum straks gratis tot 2.500 euro kunnen aanvragen voor de isolatie van hun woning. Dit bedrag kan gebruikt worden voor bodem-, vloer- en/of spouwmuurisolatie in Drenthe. Wie in aanmerking komt voor subsidie hoeft het bedrag niet voor te schieten of terug te betalen. Zo worden huiseigenaren met een laag inkomen volledig ontzorgd en wordt isolatie voor iedereen toegankelijk.

Samenwerking gemeente

De provincie Drenthe stelt in totaal 1 miljoen euro beschikbaar voor het programma. Hiermee kunnen zo’n 400 huizen in Drenthe worden voorzien van bodemisolatie, vloerisolatie of spouwmuurisolatie. De uitvoering van de subsidieregeling wordt ondergebracht bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). De provincie heeft de intentie om alle gemeenten in Drenthe te faciliteren met deze regeling die rond de zomer van dit jaar zal worden opengesteld.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!