ILT controleert in Zwartemeer op vuurwerk

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft dinsdag een controle gedaan in Zwartemeer. Deze controle ging om het transport van vuurwerk.

Uit de weg- en grenscontroles vuurwerk van de ILT blijkt dat consumenten nog steeds vuurwerk over de grens kopen en in de kofferbak meenemen naar Nederland.

Dit jaar mag in het kader van het tijdelijke en eenmalig vuurwerkverbod geen consumentenvuurwerk worden verkocht aan particulieren en/of worden afgestoken of vervoerd door particulieren. Uitzondering hierop is het zogeheten ‘fop- en schertsvuurwerk’ (F1-vuurwerk) zoals trektouwtjes, knalerwten en sterretjes.

Als de ILT in haar controles vuurwerk tegenkomt, wordt het in beslag genomen en de eigenaar van het vuurwerk krijgt een boete. De hoogte van de boete is afhankelijk van hoeveel vuurwerk en wat voor soort vuurwerk wordt aangetroffen. Of er bij de controle in Zwartemeer ook vuurwerk is aangetroffen is niet bekend. De komende periode voert de ILT extra controles uit langs de grens, bij postpakketdiensten en langs de weg.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

× Geeft een tip door