dinsdag 24 mei 2022

ILT controleert in Zwartemeer op vuurwerk

- Lees verder na de advertentie -

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft dinsdag een controle gedaan in Zwartemeer. Deze controle ging om het transport van vuurwerk.

Uit de weg- en grenscontroles vuurwerk van de ILT blijkt dat consumenten nog steeds vuurwerk over de grens kopen en in de kofferbak meenemen naar Nederland.

- Lees verder na de advertentie -

Dit jaar mag in het kader van het tijdelijke en eenmalig vuurwerkverbod geen consumentenvuurwerk worden verkocht aan particulieren en/of worden afgestoken of vervoerd door particulieren. Uitzondering hierop is het zogeheten ‘fop- en schertsvuurwerk’ (F1-vuurwerk) zoals trektouwtjes, knalerwten en sterretjes.

Als de ILT in haar controles vuurwerk tegenkomt, wordt het in beslag genomen en de eigenaar van het vuurwerk krijgt een boete. De hoogte van de boete is afhankelijk van hoeveel vuurwerk en wat voor soort vuurwerk wordt aangetroffen. Of er bij de controle in Zwartemeer ook vuurwerk is aangetroffen is niet bekend. De komende periode voert de ILT extra controles uit langs de grens, bij postpakketdiensten en langs de weg.

Jordy
Jordy
Jordy is nieuwsredacteur bij Emmen24 Media. Naast de werkzaamheden als redacteur is Jordy ook verantwoordelijk voor de website.

Meer nieuws

Blijf verbonden

21,200FansLike
1,347VolgersVolg
821VolgersVolg
48AbonneesAbonneer
Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!