Kinderen kunnen mee doen aan dikke bandenrace tijdens Gouden Pijl

Kinderen tussen de 7 en 12 jaar kunnen mee doen aan de Dikke Banden Race aan de Gouden Pijl, op het parcours waar ze door dikke rijen mensen worden aangemoedigd.

Kinderen kunnen gewoon meedoen aan deze laagdrempelige wedstrijden op hun eigen fiets. Dat kan een stadsfiets, mountainbike of crossfiets zijn. Als het maar geen racefiets is. Het parcours is hetzelfde parcours als dat waar de dames en heren profs hun wedstrijden op rijden. Hoe leuk is dat! De aanvang van de wedstrijden is 14.00 uur. De KNWU en Decathlon ondersteunen de organisatie ondermeer met materialen zoals rugnummers, t-shirts en medailles voor de deelnemers.

Vorig jaar werden tijdens de Gouden Pijl voor het eerste Dikke Banden Races gehouden. De kinderen fietsten toen in de regen. De organisatie hoopt dit jaar vanzelfsprekend op mooie fietsweer.

Jaarlijkse worden er door heel het land verschillende Dikke Banden Wedstrijden georganiseerd. Dit jaar eindigen die wedstrijden in de landelijke finale op 13 oktober in Best. De winnaars van de categorieën in de Gouden Pijl mogen daar ook naar toe en misschien wordt één van hen wel Dikke Banden Race Kampioen van Nederland. Deelnemers kunnen zich nog steeds inschrijven. Dat kan via www.dikkebandenrace.nl. Ook staat op die site meer informatie over de wedstrijd.

Aanmelden op de dag zelf kan ook nog tussen 13.00 en 13.30 bij het informatiepunt bij het VIP dorp voor het Rensenpark.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

× Geeft een tip door