zondag 24 oktober 2021

Marechaussee stuit op pakketten geld en vals rijbewijs tijdens controle bij Emmen

- Lees verder na de advertentie -

Tijdens een controle in het kader van Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) heeft de Koninklijke Marechaussee dinsdag op de A37 bij Emmen een 31-jarige Duitser aangehouden voor witwassen en een 35-jarige Let voor het rijden met een vervalst rijbewijs.

Marechaussees controleerden een voertuig met Duits kenteken nadat deze ter hoogte van Zwartemeer de grens passeerde. Bij controle van de bestuurder bleek hij zich niet te kunnen identificeren. Bij het daaropvolgend onderzoek werden twee pakketten met geld aangetroffen, met in totaal zo’n 11.000 euro aan bankbiljetten. De bestuurder kon niet verklaren hoe hij aan het geld kwam en is op verdenking van witwassen aangehouden. Het geld, twee mobiele telefoons en zijn auto zijn in beslag genomen. Bij nader onderzoek in het inbeslaggenomen voertuig werd nog een pakket geld aangetroffen van 7.500 euro, verstopt in een opbergcompartiment. De Duitser is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

- Lees verder na de advertentie -

Later op de dag hielden marechaussees een 35-jarige Let aan voor het rijden met een vervalst rijbewijs. Tijdens de controle zagen marechaussees dat het overhandigde Letse rijbewijs niet voorzien was van een aantal echtheidskenmerken. Het rijbewijs is in beslag genomen.

De Koninklijke Marechaussee in Coevorden doet verder onderzoek naar de aangehouden verdachten.

Jordy
Jordy is nieuwsredacteur bij Emmen24 Media. Naast de werkzaamheden als redacteur is Jordy ook verantwoordelijk voor de website.

Meer nieuws

Blijf verbonden

21,101FansLike
1,298VolgersVolg
771VolgersVolg
48AbonneesAbonneer
Open chat
Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!