Meerdere aanhoudingen na vechtpartij in grillroom

In een eetgelegenheid in de Hoofdstraat in Emmen vond zaterdag 27 januari rond 05.00 uur een vechtpartij plaats tussen meerdere bezoekers. Éen van hen is met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft in het onderzoek naar dit incident twee verdachten aangehouden.

Toen de politie in de Hoofdstraat arriveerde, was de ruzie grotendeels voorbij. In eerste instantie wilde niemand aangifte doen en werd niemand aangehouden. Wel is gesproken met getuigen en omstanders en is besloten om nader onderzoek te doen naar het geweldsincident. Op social media werden de verschenen beelden van de vechtpartij veelvuldig gedeeld.

In het onderzoek zijn twee mannen aangehouden, waaronder een 23-jarige Emmenaar. Deze zit nog vast en wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hem wordt onder andere openlijke geweldpleging en vernieling ten laste gelegd. Een 20-jarige man uit Emmen is na zijn aanhouding naar huis gestuurd. Daarnaast zijn een 18-jarige man uit Emmen en een 32-jarige man uit Schoonebeek verhoord. Na verhoor zijn ook zij naar huis gestuurd. De recherche gaat verder met het onderzoek. Meerdere betrokkenen hebben inmiddels aangifte gedaan. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Direct na het incident heeft de politie namens de burgemeester de vier betrokken personen een gebiedsverbod opgelegd. Daarnaast heeft de burgemeester de eigenaar van de zaak een tijdslimiet gegeven, omdat dit het tweede geweldsincident is in twee weken tijd. Een maand lang mag de eetgelegenheid niet langer open zijn dan tot 22.00 uur, omdat de incidenten ‘s nachts plaatsvonden.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

× Geeft een tip door