Meerdere weggebruikers bekeurd op de N34 en rondom Emmen Centrum

Afgelopen vrijdag was de zevende controle op de N34, in Zuidoost Drenthe. Deze extra controles worden gehouden naar aanleiding van een groot aantal klachten over gevaarlijk rijgedrag en ernstige verkeersongevallen op de N34. Deze controle was tussen 15.00 en 17.00 uur.

Er werden 6 bestuurder geverbaliseerd, vijf voor het gebruik van zijn/haar mobiele telefoon tijdens het besturen van een motorvoertuig en 1 voor te scherpe delen van de lading.

Aansluitend is er nog een dynamische controle uitgevoerd in- en rond het centrum van Emmen hierbij is één bestuurder is bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs in een personenauto. Vijf mensen zijn aangehouden voor openstaande boetes, waarbij één voertuig buiten gebruik is gesteld.

Één bestuurder reed na correctie 46 km/h te hard, hiervoor zal de bestuurder een bekeuring ontvangen. Naast deze opvertredingen zijn er ook 3 mensen aangehouden  in verband met verdenking van rijden onder invloed. Één bestuurder is aanhouding voor rijden onder invloed van alcohol, de uitslag hier van was 265 ugl.

Daarnaast zijn twee bestuurders aanhouding op verdenking van rijden onder invloed van drugs. Beide bestuurders die aanhouden zijn voor verdenking rijden onder invloed van drugs, zijn aangehouden n.a.v. de uitslag van de speekseltest. Vervolgens is bij hen bloed afgenomen en dit zal onderzocht worden door het NFI. 

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

× Geeft een tip door