Mega Piraten Festijn terug naar Klazienaveen

Het Mega Piraten Festijn keert op zaterdag 13 oktober terug naar Klazienaveen. Het rondreizende festival slaat voor de tweede keer zijn tenten op aan de Laurier. Natuurlijk zijn ook weer diverse bekende Nederlandstalige artiesten van de partij. Van Jan Smit tot Lucas & Gea, van Mooi Wark tot Jannes. De presentatie is in handen van Willie Oosterhuis. Social mediafenomeen Poar Neem’n verzorgt onder leiding van Wim Salabim enkele shows in een tweede, kleinere tent.

Oosterhuis zei het vorig jaar nog: “Volgens mij hangt in de tent zo’n gevoel van ‘hè hè’. Eindelijk is het Mega Piraten Festijn hier in Klazienaveen. We zijn al zo’n dertien, veertien jaar onderweg en hier zijn we nog nooit geweest. Wel telkens een beetje om dit gebied heen, Nieuwleusen, Borger, Marum, maar nog nooit hier. En hier horen we. Je kunt het ook zien.” Dat zei hij niet voor niets, want de tent puilde uit. “En dus was het snel duidelijk, we gaan weer naar Klazienaveen”, vertelt Eddie Mensink, organisator van het Mega Piraten Festijn. “Gewoon naar het epicentrum van het piratengebeuren! We nemen veel artiesten uit de regio mee. Er is immers niks mis met een beetje inspringen op chauvinistische gevoelens. Jannes natuurlijk, maar ook Lucas & Gea, Bouke en Mooi Wark.”
Het Mega Piraten Festijn is Nederlands grootste festivalkaravaan. In totaal strijkt de tour dit jaar in tien plaatsen neer. Het MPF draagt de titel ‘Europa’s grootste meezingfeest’ met trots. De opzet van het MPF is al jaren ongewijzigd. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. De sfeer spat van het podium af! Maar de grootste artiest is het publiek zelf: zingen, in de polonaise lopen, hossen of gewoon lekker met een biertje in de hand alles bekijken vanaf een plekje bij de tap, alles kan en mag. De Mega Piraten Festijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. Eddie: “We noemen het MPF ook wel het Meezingfeest van het jaar. En niet voor niets. Iedereen die een MPF heeft bezocht, weet waarover ik het heb. Iedereen zingt mee. Verbroedering en gezelligheid; dat blijft onze insteek en daar wordt niets aan veranderd.”

Programma:

Jan Smit, Jannes, Koos Alberts, Ancora, René Schuurmans, Lucas & Gea, Stef Ekkel, René Karst, George Baker, Helemaal Hollands, Vinzzent, Belinda Kinnaer, Lytse Hille, Otto Lagerfett, Jeffrey Heesen, Mooi Wark, Corry Konings, Harten 10, De Alpenzusjes, John West, Bouke, Lesley Williams, Jan Keizer & Anny Schilder, Erik van Klinken, John de Bever en Summerland (dat als de Mega Piraten Festijn-huisband enkele artiesten live begeleidt). Poar Neem’n verzorgt meerdere programma’s in een eigen tent. Het terrein is geopend vanaf 18.30 uur. Het officiële programma begint rond 20.00 uur en duurt tot 01.00 uur.

Kaarten

Fysieke kaarten (vanaf 25 euro) zijn in de voorverkoop te koop bij de Bruna’s in Klazienaveen en Emmen Rietlanden; Music Store in Coevorden; Boud’s Inn in Emmer-Compascuum; Bakkerij van Veenen in Erica; OK Tankstation in Emmen en bij alle vestigingen van Primera. Daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar via www.megapiratenfestijn.nl.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

× Geeft een tip door