Mogelijk nieuwe partij voor de kinderboerderij in oude dierentuin

Zorginstelling De Hooimijt stopt met de kinderboerderij in de voormalige Emmer dierentuin. De exploitatie ervan blijkt moeilijker dan gedacht.

Dit heeft Sienie Fischer van de Hooimijt aan de gemeente Emmen laten weten. De inwoonster van Emmer-Compascuum hoopt dat de gemeente nu Chogyal Trizin de kans geeft van de kinderboerderij een succes te maken. Trizin is bekend van Akka’s Ganzenparadijs in Dalen en hij is sinds vorig jaar ook eigenaar en coördinator van de stichting D.A.R. Met de dierenambulance afdelingen Emmen, Coevorden en Hardenberg onder zich. Dit met in totaal zo’n 5 dierenambulances en meer op komst.

Toen de dierentuin in het hart van het centrum eind 2015 op slot ging, gebeurde er lange tijd niets met de kinderboerderij. Dat veranderde begin vorig jaar. Sinie Fischer kreeg van de gemeente de sleutel en mocht de kinderboerderij nieuw leven inblazen.

Volgens Fischer hebben veel cliënten van haar dagopvang baat bij contact met dieren. Zij hoopte dat het met de inzet van cliënten, vrijwilligers en betaalde krachten zou lukken om een voor iedereen gratis toegankelijke kinderboerderij in de benen te houden. “Dit blijkt ons helaas niet te lukken’’, zegt Fischer tegen Dagblad van het Noorden. “Een belangrijke oorzaak hiervan is een gebrek aan vrijwilligers. Hierdoor moesten we relatief vaak betaalde krachten inschakelen. Dat kun je een poosje doen, maar niet structureel. Je hebt met een kinderboerderij natuurlijk ook te maken met andere kosten: huur van het gebouw, de aanschaf van voedsel en dierenartskosten.’’

Fischer had over publieke belangstelling niet te klagen. In de tien maanden waarin de kinderboerderij open was, kwamen ruim 10.000 mensen kijken. Bezoekers konden een vrijwillige bijdrage doen, maar dit leverde geen kapitalen op.

Stadsboerderij
Chogyal Trizin, een goede vriend van Fischer, gaat ervan uit dat het hem wel lukt om in het oude park een kinderboerderij of stadsboerderij te runnen. Hij wijst op het grote netwerk dat hij opbouwde door zijn werk voor Akka’s Ganzenparadijs en de Dierenambulance. Voor beide instellingen lopen ook leerlingen van het Terra College stage. Hof beschouwt het oude dierenpark als een geweldige plek om voorlichting te geven over dieren.

René Nanninga van de gemeente zegt tegen Dagblad van het Noorden dat de gemeente graag in gesprek gaat met partijen die plannen hebben voor een kinderboerderij in het park. De gemeente verleent voor dit werk overigens geen subsidie.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!